Tizenkét év fegyház járt az öt rablásért

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. augusztus 7.
Címkék: ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla egy férfit, aki 2015 őszén Budapest területén több embert is megtámadott és kirabolt – közölte a fővárosi főügyészhelyettes.

A férfi egy X. kerületi gyorsétterem mosdójában felszólított két fiút, hogy menjenek ki vele a parkolóba, mert hasonlítanak azokra, akik az ő lánytestvérét kirabolták. A fiatalok nem mertek nemet mondani, ezért követték őt, majd felszólításra mindketten átadták a telefonjukat. A vádlott az egyikük zsebéből több ezer forintot is kivett, és elhagyta a helyszínt.

A férfi ezután egy XIII. kerületi benzinkúton elrabolta az egyik alkalmazott értékeit, valamint késsel megfenyegette, hogy a kasszában lévő készpénzt adja neki oda, közölve, hogy fegyver is van nála. Ugyanazon a napon a XIV. kerületben három másik bűncselekményt követett el, a sértettekről mobiltelefont és készpénzt tulajdonított el – ismertette a főügyészhelyettes.

A harmincéves férfit többrendbeli, részben felfegyverkezve elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen tizenkét év fegyházra ítélte – olvasható a közleményben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Újra megnyithatnak a bíróságok június elsejétől
2020. május 28.

Speciális átmeneti szabályok vonatkoznak a folyamatban lévő ügyekre, amelyekben a 2020. március 31. napja és 2020. június 1. napja közötti időszakban hatályos járványhelyzeti szabályok alapján folyt az eljárás.

Több millió megtévesztő reklám tűnt el az online térből
2020. május 28.

Több millió megtévesztő reklám tűnt el az online térből

Európai Bizottság és a tagállami fogyasztóvédelmi hatóságok koordináltan fésültek át weboldalakat azzal a céllal, hogy feltárják, az Európai Unió fogyasztóit hol célozzák hamis állítások vagy átverések a koronavírussal kapcsolatba hozható termékeket érintő hirdetésekben.

A GVH 2019-es tevékenysége dióhéjban
2020. május 28.

A GVH 2019-es tevékenysége dióhéjban

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága 2020. május 27-én elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2019. évi tevékenységéről és a versenytörvény alkalmazásával összefüggő tapasztalatairól szóló beszámolót.

Változik a bíróságok előtti eljárás rendje
2020. május 28.

Változik a bíróságok előtti eljárás rendje

A hatálybalépő módosítás átmeneti időszakra szabályozza a bíróságok eljárását, mivel tegnap benyújtásra került az Országgyűlés elé két, a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő törvényjavaslat.