Felmentették Trumpot


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Szenátusban nem volt meg az elítéléshez és a hivataltól való megfosztáshoz szükséges kétharmados többség.

 Az impeachment mindkét vádpontja alól felmentették Donald Trump amerikai elnököt aszenátusi tárgyalásán.

A Szenátusban nem volt meg az elítéléshez és a hivataltól való megfosztáshoz szükséges kétharmados többség, a szenátorok 48–52 arányban szavaztak a hatalommal visszaélésről és 47–53 arányban a tisztségtől való megfosztásról.

A Republikánus párti szenátorok közül egyedül Mitt Romney szenátor szavazott Trump ellen, de a második szavazáson már ő is az elnök mellett voksolt. Így is ő lett a történelemben az első szenátor, aki saját pártjához tartozó elnök ellen szavazott a hatalommal való visszaélés körében.

Az elnök röviddel a szavazás befejezése után egy Twitteren közzétett üzenettel videóval fejezte ki a szavazás végeredményével való elégedettségét.

(jurist.org)


Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Minden olasz munkavállalónak védettnek kell lennie

Az olasz kormány csütörtökön fogadta el a világ legszigorúbb koronavírus-elleni intézkedéseit, amely minden munkavállaló számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni védettség igazolását, a negatív tesztet vagy a fertőzésből való gyógyulást.