Felmentették Trumpot


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Szenátusban nem volt meg az elítéléshez és a hivataltól való megfosztáshoz szükséges kétharmados többség.

 Az impeachment mindkét vádpontja alól felmentették Donald Trump amerikai elnököt aszenátusi tárgyalásán.

A Szenátusban nem volt meg az elítéléshez és a hivataltól való megfosztáshoz szükséges kétharmados többség, a szenátorok 48–52 arányban szavaztak a hatalommal visszaélésről és 47–53 arányban a tisztségtől való megfosztásról.

A Republikánus párti szenátorok közül egyedül Mitt Romney szenátor szavazott Trump ellen, de a második szavazáson már ő is az elnök mellett voksolt. Így is ő lett a történelemben az első szenátor, aki saját pártjához tartozó elnök ellen szavazott a hatalommal való visszaélés körében.

Az elnök röviddel a szavazás befejezése után egy Twitteren közzétett üzenettel videóval fejezte ki a szavazás végeredményével való elégedettségét.

(jurist.org)


Kapcsolódó cikkek

2023. január 30.

Jogszerű az ügyvédeket távol tartó arcfelismerő rendszer?

A Madison Square Garden Entertainment Corp. nagyvállalat olyan arcfelismerő MI rendszert alkalmazott, amely azonosította a céggel perben álló ellenérdekű feleket képviselő ügyvédeket és így a cég megtagadhatta a magánszemélyként belépni kívánó ügyvédektől a helyszínre való belépést.