Hackertámadás érte a norvég parlamentet


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Marianne Andreassen arról számolt be, hogy feltörték az ellenzéki Munkáspárt több képviselőjének és munkavállalójának e-mail fiókját, amit nagyon komolyan vesznek a norvég hatóságok.

A norvég parlament bejelentette, hogy sikerült megfékeznie az ellene folytatott „jelentős kibertámadást”.

„Alaposan elemezzük a helyzetet, hogy átfogó képet kapjunk az incidensről és a kár lehetséges mértékéről.”

A norvég nemzetbiztonsági hatóság közölte, hogy több napja „elemzéseket készít és technikai segítséget nyújt a parlamentnek”.

Januárban több száz német politikus, köztük Angela Merkel kancellár személyes adatait lopták el és tették közzé online.

Tavaly pedig Ausztrália kiberbiztonsági ügynöksége vádolta meg Kínát, hogy az általa felbérelt hackerek próbáltak meg betörni az ausztrál parlament rendszerébe, amit a kínai állami tisztviselők tagadtak.

(bbc.com)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 9.

Olaszországban jogvita lett a strandolásból

Az olasz tengerpart elképzelhetetlenek strandfürdők nélkül. Az önkormányzatok évtizedekig átláthatatlanul adták ki az üzemeltetési jogokat, megsértve az uniós versenyjogot. A következőkben a szerző egy bizarr jogi és politikai vitát tár a Jogászvilág olvasói elé.

2024. június 24.

Mi köze a kékúszójú tonhalaknak a keresetek befogadhatóságához?

Cikkünkben az Európai Unió Működéséről Szóló Szerződés („EUMSz”) 263. cikkének (4) bekezdése alapján benyújtott közvetlen keresetek (megsemmisítési keresetek) egyes befogadhatósági feltételeit vizsgáljuk, elsődlegesen az Európai Unió Bírósága által kialakított esetjog alapján.