Lakhatást kell biztosítani a hajléktalanoknak Koronavírus

A kalifornai bíróság kötelezte Los Angeles megyét és a várost is, hogy biztosítson emberhez méltó lakhatást mintegy 7.000 hajléktalannak.


A Kaliforniai Központi Kerületi Bíróság kötelezte Los Angeles megyét és Los Angeles várost, hogy mintegy 7000 hajléktalannak biztosítsanak emberhez méltó elhelyezést, akik jelenleg „autópálya felüljárók, aluljárók és felhajtók közelében élnek”.

David Carter bíró szerint az autópályák közelében élő embereknek „mérgező füstöket kell belélegezniük, folyamatosan ki vannak téve az ólommérgezésnek, vagy az autóbaleseteknek vagy egyéb hasonló veszélyeknek. Carter bíró úgy ítélte meg, hogy az ember egészségének ilyen helyrehozhatatlan károsodása pénzzel nem állítható helyre, de az autópályáktól távoli helyre történő átköltöztetésük kiküszöbölné az ilyen veszélyeket.


Az áthelyezési keretében minden menhelynek és alternatív szállásnak lehetővé kell tennie, hogy a védett személyek eleget tudjanak tenni a koronavírus miatt kötelező társadalmi távolságtartás szabályainak.

Ezenkívül a szállásoknak rendelkezniük kell „megfelelő higiéniai eszközökkel”, valamint az ápolókat és a biztonsági személyzetet is biztosítani kell. A menhelyeknek és az alternatív szállásoknak továbbá lehetővé kell tenniük, hogy a hajléktalanok őrzött helyen tarthassák a személyes tárgyaikat.

Carter bíró arra is kötelezte Los Angeles városát és a megyét, hogy az áttelepítés előtt értesítsék az érintett személyeket.

(jurist.org)Kapcsolódó cikkek:


Hatékonyabb eszközök a bántalmazók ellen
2021. március 4.

Hatékonyabb eszközök a bántalmazók ellen

A brit kormány által javasolt módosítások szerint önálló bűncselekmény lesz a fojtogatás, nem kell együttélés a családon belüli bántalmazáshoz és kiterjesztik a bosszúpornó büntetőjogi fogalmát is.

Sértheti az uniós jogot a lengyel bírák kinevezésének szabályozása
2021. március 4.

Sértheti az uniós jogot a lengyel bírák kinevezésének szabályozása

Sérthetik az uniós jogot a lengyel igazságszolgáltatási tanácsról szóló törvény módosításai, amelyek a legfelsőbb bírósági tisztségekre pályázók kinevezését érintik – foglalt állást kedden közzétett ítéletében az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága, de hozzátette, hogy a jogsértés tényleges fennállásáról a lengyel bíróságoknak kell dönteniük.

A digitális társadalom olvasatai – XV.
2021. március 4.

A digitális társadalom olvasatai – XV.

Alábbi cikksorozatában a szerző a digitális társadalom különböző aspektusait tárja elénk, igyekezve lényegre törően bemutatni szerkezetének fontosabb csomópontjait, és összegezni a tudásrendszerek, az internet, a mesterséges intelligencia, a hálózati társadalmak fontosabb, a jogalakulás szempontjából releváns mozgásait. Ezúttal a modernitás ezredvégi kritikáit veszi górcső alá.