Lakhatást kell biztosítani a hajléktalanoknak Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kalifornai bíróság kötelezte Los Angeles megyét és a várost is, hogy biztosítson emberhez méltó lakhatást mintegy 7.000 hajléktalannak.

A Kaliforniai Központi Kerületi Bíróság kötelezte Los Angeles megyét és Los Angeles várost, hogy mintegy 7000 hajléktalannak biztosítsanak emberhez méltó elhelyezést, akik jelenleg „autópálya felüljárók, aluljárók és felhajtók közelében élnek”.

David Carter bíró szerint az autópályák közelében élő embereknek „mérgező füstöket kell belélegezniük, folyamatosan ki vannak téve az ólommérgezésnek, vagy az autóbaleseteknek vagy egyéb hasonló veszélyeknek. Carter bíró úgy ítélte meg, hogy az ember egészségének ilyen helyrehozhatatlan károsodása pénzzel nem állítható helyre, de az autópályáktól távoli helyre történő átköltöztetésük kiküszöbölné az ilyen veszélyeket.


Az áthelyezési keretében minden menhelynek és alternatív szállásnak lehetővé kell tennie, hogy a védett személyek eleget tudjanak tenni a koronavírus miatt kötelező társadalmi távolságtartás szabályainak.

Ezenkívül a szállásoknak rendelkezniük kell „megfelelő higiéniai eszközökkel”, valamint az ápolókat és a biztonsági személyzetet is biztosítani kell. A menhelyeknek és az alternatív szállásoknak továbbá lehetővé kell tenniük, hogy a hajléktalanok őrzött helyen tarthassák a személyes tárgyaikat.

Carter bíró arra is kötelezte Los Angeles városát és a megyét, hogy az áttelepítés előtt értesítsék az érintett személyeket.

(jurist.org)
Kapcsolódó cikkek

2024. február 14.

Háttérzene sugárzása a repülőgépen

Az unió bírósága egy romániai szerzői jogi jogvitára tett pontot, melynek középpontjában a repülőgépeken és vonatokon háttérzeneként sugárzott zeneművek „jogállása”, és az attól függő díj megfizetése állt..

2024. február 13.

Új génkezelési technikák – Zöldátállás az EU-ban

A hagyományos növényekkel egyenértékű NGT-növények esetében leegyszerűsítené, más génszerkesztettek esetében viszont fenntartaná a jelenlegi szigorú engedélyeztetési eljárást az Európai Parlament.