Megtámadták az EJEB weboldalát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Súlyos kibertámadás érte az EJEB weboldalát egy török ítélet nyilvánosságra hozatala után.

A Selahattin Demirtas kontra Törökország ítélet közzétételét követően, december 22-én nagyszabású kibertámadás érte az Emberi Jogok Európai Bíróságának weboldalát, amely ideiglenesen hozzáférhetetlenné vált.

Az EJEB sajnálatát fejezte ki a súlyos esemény miatt. A weboldalt azóta sikeresen helyreállították.

(coe.int)
Kapcsolódó cikkek

2024. május 22.

A releváns piac-meghatározás jelentősége az EU versenyjogának állami támogatási jogában

A releváns piac kifejezése a lehető legmindennapibb fordulat a versenyjogban, azonban leginkább az antitröszt területén taglalják, az állami támogatások joga vonatkozásában a legtöbb szakirodalom és gyakorló jogász adós és néma marad. Lássuk, hogyan szomszédosak egymással a versenyjog alterületei a releváns piac határai mentén, s hogyan válik a releváns piac meghatározása perdöntővé a versenyjog kevésbé ismert területén is.

2024. május 15.

Jogi mérföldkő a klímavédelemben

Történelmi jelentőségű döntésével a strasbourgi bíróság kimondta, a magán- és családi élet tiszteletben tartásához való alapjog által nyújtott állami védelmi kötelezettség kiterjed az éghajlatváltozás okozta, az életet, egészséget, közérzetet és életminőséget érintő negatív hatások elhárítására.