Ne fogadják el a nemváltoztatás tiltását!

Az Európa Tanács égisze alatt működő szervezet szerint sérti a nemek közötti egyenlőséget a jogi nemváltoztatást megtiltó törvényjavaslat.

Az Európa Tanács részét képező Nemzetközi Civilszervezetek Konferenciájának Állandó Bizottsága felszólította a magyar hatóságokat, és az Országgyűlést, hogy ne fogadják el a T/9934 számú törvényjavaslatot a jelenlegi formájában.

A javaslat 33. cikke kizárná, hogy a transzneműek jogszerűen megváltoztathassák a nemüket, illetve nemükre vonatkozó hatósági jelzéseket. Ez pedig sérti a nemek közötti egyenlőséget.

Az Európa Tanács INGO konferenciája előmozdítja a demokráciát és a polgári aktivitást Európában. Az Európa Tanács munkáját nagyban megkönnyíti a civilszervezetek által képviselt társadalmi kapcsolattartás és együttműködés.

(coe.int)

Kapcsolódó cikkek:


Egy Facebook oldal “elrablásának” története
2021. január 21.

Egy Facebook oldal “elrablásának” története

A bizarr történet jól mutatja, hogy a Facebook-csoportok, amelyek egykor központi szerepet játszottak a közösségi médiacég azon törekvésében, hogy a tartalommoderálás nehéz részét a felhasználókra terheljék, hogyan vált egyre inkább a cég problémáinak fő forrásává.

Súlyos ügyhátralék a brit büntetőügyekben
2021. január 21.

A brit rendészeti, börtönügyi, felfüggesztett szabadságvesztéssel és büntetőeljárásokkal foglalkozó főfelügyelője kedden közzétett jelentésben “súlyos aggodalmát” fejezte ki a koronavírus következtében jelentősen elhúzódó bírósági eljárások hosszú távú hatásaival kapcsolatban.

A digitális társadalom olvasatai – IX.
2021. január 21.

A digitális társadalom olvasatai – IX.

Alábbi cikksorozatában a szerző a digitális társadalom különböző aspektusait tárja elénk, igyekezve lényegre törően bemutatni szerkezetének fontosabb csomópontjait, és összegezni a tudásrendszerek, az internet, a mesterséges intelligencia, a hálózati társadalmak fontosabb, a jogalakulás szempontjából releváns mozgásait. Ezúttal az algoritmus-választék kérdését veszi górcső alá.