Ne fogadják el a nemváltoztatás tiltását!

Az Európa Tanács égisze alatt működő szervezet szerint sérti a nemek közötti egyenlőséget a jogi nemváltoztatást megtiltó törvényjavaslat.

Az Európa Tanács részét képező Nemzetközi Civilszervezetek Konferenciájának Állandó Bizottsága felszólította a magyar hatóságokat, és az Országgyűlést, hogy ne fogadják el a T/9934 számú törvényjavaslatot a jelenlegi formájában.

A javaslat 33. cikke kizárná, hogy a transzneműek jogszerűen megváltoztathassák a nemüket, illetve nemükre vonatkozó hatósági jelzéseket. Ez pedig sérti a nemek közötti egyenlőséget.

Az Európa Tanács INGO konferenciája előmozdítja a demokráciát és a polgári aktivitást Európában. Az Európa Tanács munkáját nagyban megkönnyíti a civilszervezetek által képviselt társadalmi kapcsolattartás és együttműködés.

(coe.int)

Kapcsolódó cikkek:


Nőtt a válások száma a koronavírus idején
2020. június 4.

Nőtt a válások száma a koronavírus idején

A koronavírus miatt bevezetett korlátozások következtében fellépő pénzügyi és munkahelyi problémák, illetve az összezártság a házaspárok egy részénél a házasság végét jelentette.

A Google privát módban is figyel?
2020. június 4.

A Google privát módban is figyel?

Csoportos pert indítottak a Google ellen, azzal vádolva a céget, hogy a felhasználók internetforgalmát a privát böngészés során is követi.

A politikusok életrajzi adatai közérdekűek
2020. június 3.

A politikusok életrajzi adatai közérdekűek

Az EJEB szerint azzal, hogy az ukrán hatóságok és bíróságok nem mérlegelték megfelelően a választott tisztségviselők magánélethez való jogát a véleménynyilvánítás szabadságával összefüggésben, ezzel megsértették az adatigénylő véleménynyilvánítási szabadságát.

Négy országot vizsgált az ECRI
2020. június 2.

Négy országot vizsgált az ECRI

Az Európa Tanács Rasszizmus és az Intolerancia elleni Bizottsága (ECRI) közzétette jelentését a 2017. évben megfogalmazott ajánlások dániai, montenegrói, szerbiai és ukrajnai végrehajtásáról.