Ne fogadják el a nemváltoztatás tiltását!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európa Tanács égisze alatt működő szervezet szerint sérti a nemek közötti egyenlőséget a jogi nemváltoztatást megtiltó törvényjavaslat.

Az Európa Tanács részét képező Nemzetközi Civilszervezetek Konferenciájának Állandó Bizottsága felszólította a magyar hatóságokat, és az Országgyűlést, hogy ne fogadják el a T/9934 számú törvényjavaslatot a jelenlegi formájában.

A javaslat 33. cikke kizárná, hogy a transzneműek jogszerűen megváltoztathassák a nemüket, illetve nemükre vonatkozó hatósági jelzéseket. Ez pedig sérti a nemek közötti egyenlőséget.

Az Európa Tanács INGO konferenciája előmozdítja a demokráciát és a polgári aktivitást Európában. Az Európa Tanács munkáját nagyban megkönnyíti a civilszervezetek által képviselt társadalmi kapcsolattartás és együttműködés.

(coe.int)


Kapcsolódó cikkek

2023. március 16.

Oroszország nem ismeri el az ICC joghatóságát

Oroszország nem ratifikálta az ICC-t létrehozó egyezményt és nem írta alá a szervezet alapító okiratát sem, ezért nem ismeri el a szervezet joghatóságát az orosz katonák által elkövetett háborús bűncselekmények kivizsgálására.

2023. március 9.

Személyes adatok továbbítása az USA-ba

Az Európai Adatvédelmi Testület szerint továbbra sincsenek megfelelő garanciák a személyes adatok továbbításakor az adatoknak az amerikai titkosszolgálatoktól való védelmére.