Ne fogadják el a nemváltoztatás tiltását!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európa Tanács égisze alatt működő szervezet szerint sérti a nemek közötti egyenlőséget a jogi nemváltoztatást megtiltó törvényjavaslat.

Az Európa Tanács részét képező Nemzetközi Civilszervezetek Konferenciájának Állandó Bizottsága felszólította a magyar hatóságokat, és az Országgyűlést, hogy ne fogadják el a T/9934 számú törvényjavaslatot a jelenlegi formájában.

A javaslat 33. cikke kizárná, hogy a transzneműek jogszerűen megváltoztathassák a nemüket, illetve nemükre vonatkozó hatósági jelzéseket. Ez pedig sérti a nemek közötti egyenlőséget.

Az Európa Tanács INGO konferenciája előmozdítja a demokráciát és a polgári aktivitást Európában. Az Európa Tanács munkáját nagyban megkönnyíti a civilszervezetek által képviselt társadalmi kapcsolattartás és együttműködés.

(coe.int)


Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Minden olasz munkavállalónak védettnek kell lennie

Az olasz kormány csütörtökön fogadta el a világ legszigorúbb koronavírus-elleni intézkedéseit, amely minden munkavállaló számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni védettség igazolását, a negatív tesztet vagy a fertőzésből való gyógyulást.