Nőtt a válások száma a koronavírus idején Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A koronavírus miatt bevezetett korlátozások következtében fellépő pénzügyi és munkahelyi problémák, illetve az összezártság a házaspárok egy részénél a házasság végét jelentette.

Egy jogi tanácsadó cég szerint az válási keresetek száma több mint 40 százalékkal nőtt az Egyesült Királyságban, a koronavírus idején bevezetett korlátozások következtében.

Március 23., amikor a korlátozásokat bejelentették, és május közepe között, a Co-op Legal Servicesnél 42% -kal nőtt a válási ügyek száma, 2019 azonos időszakához képest.

A tapasztalatok szerint a korlátozások miatti kényszerű együttlét néhány párt arra ösztönzött, hogy fontolják meg a válást.

Tracey Moloney, a Co-op Legal Services családjogi vezetője szerint a párok az összezártságot és a pénzügyi nehézségeket említik a lehetséges okokként, amikor válási ügyben kérnek tanácsot. A korlátozások bevezetését követő néhány hétben a megkeresések 75% -kal növekedtek az egy évvel korábbihoz képest. A házasság felbontása iránti kérelmek leggyakoribb napja a péntek, ezt követi a kedd.

Moloney szerint, „Tudjuk, hogy a válás nehéz döntés, és a párok gyakran már több hónapig fontolgatják azt, esetleg mediációit is igénybe vesznek, mielőtt beadják a válókeresetet.

„Jelenleg a pénzügyek és a munkával kapcsolatos aggodalmak, illetve az együtt töltött idő növekedése okoz feszültséget a párkapcsolatokban.”

„A válás alapvető változást jelent az érintettek életében, ezért nagyon fontos, hogy a párok ne döntsenek könnyelműen a válás mellett, a jelenlegi helyzet eredményeként találjuk magunkat.”

A válópereket jelenleg videokonferencia útján tárgyalják, mert a bíróságokat bezárták. A sürgős, családon belüli erőszakot vagy gyermekvédelmet érintő ügyek elsőbbséget élveznek, ezért felhívják

a párok figyelmét, hogy az eljárások elhúzódása várható. Az Igazságügyi Minisztérium szerint azonban a legtöbb válásnál nincs szükség bírósági meghallgatásra, és az online benyújtott válási keresetek feldolgozásánál sem figyelhető meg lassulás.

Miranda Fisher, a Charles Russell Speechlys cég családjogi ügyvédje szerint a bírák számára nehezebb lehet egy személy jellemét videohívás útján megállapítani, ezért egyesek úgy érezhetik, hogy tisztességtelen a velük szembeni eljárás.




Kapcsolódó cikkek

2024. július 9.

Olaszországban jogvita lett a strandolásból

Az olasz tengerpart elképzelhetetlenek strandfürdők nélkül. Az önkormányzatok évtizedekig átláthatatlanul adták ki az üzemeltetési jogokat, megsértve az uniós versenyjogot. A következőkben a szerző egy bizarr jogi és politikai vitát tár a Jogászvilág olvasói elé.

2024. június 24.

Mi köze a kékúszójú tonhalaknak a keresetek befogadhatóságához?

Cikkünkben az Európai Unió Működéséről Szóló Szerződés („EUMSz”) 263. cikkének (4) bekezdése alapján benyújtott közvetlen keresetek (megsemmisítési keresetek) egyes befogadhatósági feltételeit vizsgáljuk, elsődlegesen az Európai Unió Bírósága által kialakított esetjog alapján.