Súlyos bírságot kapott az Uber


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

59 millió dollárra bírságolták az Ubert, mert nem működött együtt a kaliforniai közszolgáltatási bizottsággal (CPUC) egyes szexuális zaklatással kapcsolatos ügyek kivizsgálásban.

A döntés alapján az Uber engedélyét felfüggeszthetik, ha a büntetést 30 napon belül nem fizeti be.

A közigazgatási bíróság tavaly utasította az Ubert, hogy válaszoljon a 2019-ben kiadott biztonsági jelentéssel kapcsolatos kérdésekre, amelyek 2017 és 2019 között az Uber szolgáltatásának igénybevétele során történtek az Egyesült Államokban.

“A CPUC azt követelte, hogy a szexuális zaklatás áldozatainak teljes nevét és elérhetőségét adjuk meg az ő beleegyezésük nélkül” – áll az Uber közleményében. “Elleneztük a magánéletbe történő ilyen jellegű beavatkozást.”

A CPUC szerint az Uber által megadott információkat a cég már anonim módon is közölheti, de ez nem mentesít a bírságfizetés alól.

(reuters.com)


Kapcsolódó cikkek

2022. november 25.

Népirtássá nyilváníthatja a német parlament az 1932-33-as ukrajnai éhínséget

Az ukrán nemzet elleni népirtássá nyilváníthatja a német szövetségi parlament (Bundestag) a holodomort, a mai Ukrajna területén 1932-33-ban pusztító éhínséget – írta pénteken a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap a kormánypártok és legnagyobb ellenzéki erő közös határozati javaslatát ismertetve.