Súlyos bírságot kapott az Uber


59 millió dollárra bírságolták az Ubert, mert nem működött együtt a kaliforniai közszolgáltatási bizottsággal (CPUC) egyes szexuális zaklatással kapcsolatos ügyek kivizsgálásban.

A döntés alapján az Uber engedélyét felfüggeszthetik, ha a büntetést 30 napon belül nem fizeti be.

A közigazgatási bíróság tavaly utasította az Ubert, hogy válaszoljon a 2019-ben kiadott biztonsági jelentéssel kapcsolatos kérdésekre, amelyek 2017 és 2019 között az Uber szolgáltatásának igénybevétele során történtek az Egyesült Államokban.

“A CPUC azt követelte, hogy a szexuális zaklatás áldozatainak teljes nevét és elérhetőségét adjuk meg az ő beleegyezésük nélkül” – áll az Uber közleményében. “Elleneztük a magánéletbe történő ilyen jellegű beavatkozást.”

A CPUC szerint az Uber által megadott információkat a cég már anonim módon is közölheti, de ez nem mentesít a bírságfizetés alól.

(reuters.com)


Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Minden olasz munkavállalónak védettnek kell lennie

Az olasz kormány csütörtökön fogadta el a világ legszigorúbb koronavírus-elleni intézkedéseit, amely minden munkavállaló számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni védettség igazolását, a negatív tesztet vagy a fertőzésből való gyógyulást.

2021. szeptember 16.

Magyarország megsértette a külföldiek kollektív kiutasításának tilalmát

Az ügy középpontjában a magyar államhatárról szóló törvény által bevezetett “feltartóztatás és átkísérés” intézkedés áll, amely felhatalmazást nyújtott a rendőrség számára, hogy a Magyarország területén illegálisan tartózkodó külföldi állampolgárokat határozat nélkül a határkerítés külső oldalára (a szerb határra) szállítsa. Az eljárás során Magyarország megsértette a kollektív kiutasítás tilalmát, mivel egyedi határozat hiányában a kérelmezőt, magatartásától függetlenül, 11 társával együtt kitoloncolta anélkül, hogy valódi és hatékony módot biztosított volna számukra a Magyarországra való beutazásra, illetve a megfelelő jogorvoslatra.