Fókuszban az AI: ingyenes nemzetközi konferencia LegalTech témában Budapesten


Még lehet regisztrálni a jövő hét csütörtök-péntekre szervezett konferenciára.

Az NKE Információs Társadalom Kutatóintézete „Legal technology and its impact on the access to justice, society, and the legal industry” címmel nemzetközi konferenciát tart június 23-24-én. 

A jogi technológiák jelentősége és hatása egyre jobban növekszik nemcsak a jogban, hanem a társadalomban és az üzleti életben is. A konferencián 26 előadás hallgatható meg a jogi technológiák aktuális kérdéseiről, három témakör köré csoportosítva: 

  • legaltech az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés és a vitarendezés területén 
  • legaltech a hatékonyság szolgálatában
  • legaltech etikai, elméleti és szabályozási kérdései 

A Wolters Kluwer Hungary Kft. és a Montana Tudásmenedzsment Kft. jogászokból és fejlesztőkből álló csapata „Revealing the characteristic of legal texts with unsupervised classification” címmel fog előadást tartani június 24-én 13.30-tól, ahol többek között azt is megmutatják, hogy a különböző nem-felügyelt (azaz unsupervised) tanuláson alapuló szöveg klasszifikációs megoldásokkal hogyan lehet egy olyan nagy mennyiségű adathalmazt osztályozni, mint amilyenek az anonimizált bírósági határozatok. Az előadás segítségével megérthető, hogy a mesterséges intelligencia hogyan segíti a rendelkezésre álló adatok megértését és hatékonyabb felhasználását. 

A konferencia időpontja: 2022. június 23-24. 

Helyszín: az NKE-n személyesen és online 

A konferencia angol nyelvű, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
További részletek, a teljes program és regisztráció a konferencia honlapján: https://legaltechconf.uni-nke.hu/ 


Kapcsolódó cikkek