Ismét meghirdette gyakornoki programját a Baker McKenzie (X)


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2019. december 31-ig lehet jelentkezni a Baker McKenzie gyakornoki programjára.

A Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda minden évben 10 gyakornoki helyet hirdet meg joghallgatók és frissen végzett jogászok számára, akik szívesen megismernék a nemzetközi ügyvédi irodát és nemzetközi karrierre vágynak.

A gyakornokok általában a Baker McKenzie jogászaival együtt dolgoznak Budapesten és egy másik országban, ahol a Baker McKenzie irodát működtet. Kijuthattok többek között Párizsba, Milánóba és Londonba is.

A gyakornoki program rugalmas időbeosztással 12 hétig tart.

A jelentkezők közül a Baker McKenzie a jogi tudás, a nemzetközi gyakorlatszerzési lehetőség iránti elhivatottság és a nyelvi készségek alapján választja ki a 10 szerencsést, aki végül megkezdheti a gyakornoki programot.

A jelentkezőknek legalább négy befejezett egyetemi évet kell igazolniuk, de frissdiplomások is jelentkezhetnek.

Nem mellesleg a Baker McKenzie a gyakorlati lehetőség és az összes felmerülő szállás és utazási költség mellett kedvező fizetést is ajánl a gyakornoki program idejére.

Jelentkezni 2019. december 31-ig lehet a judit.kertesz@bakermckenzie.com e-mail címen, illetve a kérdéseket is ide lehet megküldeni.

A jelentkezéshez önéletrajzot, az egyetemi eredmények hivatalos kivonatát, két jogászprofesszortól tutortól, vagy hasonló személytől származó ajánlólevelet és egy szabad fogalmazású levelet arról, hogy a gyakornoki program hogyan  segíti elő az oktatásodat.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 15.

Amikor a mesterséges intelligencia megmérgezi magát: a beazonosíthatatlan szintetikus adatok problémája

A generatív mesterséges intelligencia terjedése maga után vonta a nem ember által létrehozott képek, szövegek videók rohamos elszaporodását is. Egyes új kutatások arra utalnak, hogy az ilyen „szintetikus adatok felhasználása új GAI (Generative artificial intelligence, azaz generatív mesterséges intelligencia) modellek tanítása során katasztrofális következményekkel járhat. Ez még inkább sürgetővé teszi a mesterségesen generált tartalmak explicit jelölésének kötelezettségét, amennyiben a jövőben továbbra is profitálni szeretnénk az MI nyújtotta gazdasági és társadalmi előnyökből.

2024. július 12.

Augusztus 1-jén hatályba lép az EU AI Act

2024. július 12-én kihirdették az Európai Parlament Hivatalos Lapjában a mesterséges intelligenciáról szóló jogszabályt (AI Act), amely úgy ad lendületet az innovációnak, hogy közben garantálja biztonságunkat és alapvető jogainkat. A jogszabály 20 nap múlva, augusztus 1-jén lép hatályba, fokozatosan kell alkalmazni, de 24 hónap múlva már minden tagországban be kell tartani a rendelkezéseit.