Ismét meghirdette gyakornoki programját a Baker McKenzie (X)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2019. december 31-ig lehet jelentkezni a Baker McKenzie gyakornoki programjára.

A Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda minden évben 10 gyakornoki helyet hirdet meg joghallgatók és frissen végzett jogászok számára, akik szívesen megismernék a nemzetközi ügyvédi irodát és nemzetközi karrierre vágynak.

A gyakornokok általában a Baker McKenzie jogászaival együtt dolgoznak Budapesten és egy másik országban, ahol a Baker McKenzie irodát működtet. Kijuthattok többek között Párizsba, Milánóba és Londonba is.

A gyakornoki program rugalmas időbeosztással 12 hétig tart.

A jelentkezők közül a Baker McKenzie a jogi tudás, a nemzetközi gyakorlatszerzési lehetőség iránti elhivatottság és a nyelvi készségek alapján választja ki a 10 szerencsést, aki végül megkezdheti a gyakornoki programot.

A jelentkezőknek legalább négy befejezett egyetemi évet kell igazolniuk, de frissdiplomások is jelentkezhetnek.

Nem mellesleg a Baker McKenzie a gyakorlati lehetőség és az összes felmerülő szállás és utazási költség mellett kedvező fizetést is ajánl a gyakornoki program idejére.

Jelentkezni 2019. december 31-ig lehet a judit.kertesz@bakermckenzie.com e-mail címen, illetve a kérdéseket is ide lehet megküldeni.

A jelentkezéshez önéletrajzot, az egyetemi eredmények hivatalos kivonatát, két jogászprofesszortól tutortól, vagy hasonló személytől származó ajánlólevelet és egy szabad fogalmazású levelet arról, hogy a gyakornoki program hogyan  segíti elő az oktatásodat.

Kapcsolódó cikkek:


Algoritmusok társadalma
2021. május 26.

Algoritmusok társadalma

Amikor az online platformok teljes ellenőrzést gyakorolnak a digitális társadalmi élet egy-egy szelete fölött, mint ahogy például a Twitter a mikro blogok, a Google az internetes keresés vagy a Facebook a közösségi média fölött, akkor államokhoz kezdenek hasonlítani – mutatott rá Frank Pasquale, a Brooklyn Law School jogászprofesszora.

Mit üzennek a Jogászdíj korábbi nyertesei a jövő pályázóinak?
2021. május 20.

Mit üzennek a Jogászdíj korábbi nyertesei a jövő pályázóinak?

A 2019-es Jogászdíj nyerteseitől idézzük a jövőbeli pályázóknak szóló üzeneteiket. Érdemes és érdekes végigolvasni a győztesek gondolatait arról, hogy mit adott számukra a Díj és miért nagyon jó lehetőség pályázatot beadni. Az V. Wolters Kluwer Jogászdíjra 2021. május 31-ig lehet pályázni.

Hibrid munkavégzés a járvány után
2021. május 19.

Hibrid munkavégzés a járvány után

Amint széleskörű lesz az átoltottság és a járvány lecseng, az ügyvédi irodák azt vizsgálják majd, hogy hogyan térhetnek vissza a munkavállalók az irodába, és hogy kell átalakítani a munkakörnyezetet.