Bejegyzések Baker McKenzie címkével

2022. március 29. Napi

Ukrán joghallgatók az európai irodákban

Nemzetközi ügyvédi irodák és akadémikusok egy csoportja azon dolgozik, hogy az ukrán joghallgatókat segítse Ukrajnából Európába jönni és jogi szakmai gyakorlatot biztosítani számukra Európa-szerte – közölték a kezdeményezés szervezői, miután Oroszország Ukrajna elleni inváziója már egy hónapja tart.

2021. április 29. Cégvilág

Szigorodó szabályok a METÁR-pályázatoknál

Megváltoztak a megújuló energiaforrásból származó villamosenergia támogatását (METÁR) érintő szabályozások 2021. márciusától. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) rendelete szigorúbb feltételekhez köti a pályázati pénzek elnyerését, és fokozta a valótlan adatokat tartalmazó jelentkezések kizárásra vonatkozó előírásokat is – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda.  

Fél évig még a megszokott módon küldhetnek személyes adatot az Egyesült Királyságba a hazai cégek
2021. január 7. Cégvilág

Fél évig még a megszokott módon küldhetnek személyes adatot az Egyesült Királyságba a hazai cégek

Nem hozott végleges megoldást a nemzetközi adattovábbítások területén az Európai Unió és az Egyesült Királyság között alkalmazandó kereskedelmi és együttműködési megállapodás a rendezett Brexit keretében. Az egyezmény alapján idén januártól az uniós, így a magyar vállalkozások is hat hónapig ideiglenes szabályok mellett, külön intézkedések nélkül küldhetnek személyes adatokat az Egyesült Királyságba – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda. A cégeknek azonban érdemes elővigyázatosságból felkészülnie arra is, hogy alternatív adattovábbítási mechanizmusokat alakítsanak ki.