Legaltech, járvány, karrier: idén is volt Arsboni Legal Fest


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az őszi Arsboni Legal Fest 2020-on a Wolters Kluwer Hungary kollégái is részt vettek előadóként.

November 16-20. között tartották a IV. Arsboni Legal Festet, mely a járványhelyzet miatt teljesen online formában valósult meg. Az eseményen a kifejezetten joghallgatóknak szóló Szafarik és Villámrandik (ahol az érdeklődő hallgatók egy-egy cég életébe nyerhettek bepillantást) mellett szélesebb körnek, már gyakorló jogászoknak is szóló szakmai előadás-sorozatok, beszélgetések és workshopok gazdagították a fesztivál programját. Az eseményen a Wolters Kluwer Hungary munkatársai is részt vettek előadóként, valamint kérdezhettek tőlük a Villámrandi során, és a cégen belüli területeket is megmutatták egy rendhagyó videós Szafari segítségével.

Előadás: A jövő jogásza – mi lesz a járvány után?

Dr. Fülöp Anna a Wolters Kluwer A jövő jogásza – A teljesítmény mozgatórugói című globális kutatás eredményeit és következtetéseit mutatta be a hallgatóságnak, kitérve arra, hogy mennyire fontos a vállalkozások nyereségességét tekintve az, hogy hajlandóak-e áldozni a legaltech megoldásokra. A felmérés mellett néhány hasznos karrier tanács is elhangzott a joghallgatók és a pályakezdő jogászok számára.

Workshop: Ügyvédi irodák, jogi osztályok a digitalizáció útján

Egy izgalmas workshopot tartott a Wolters Kluwer csapata: dr. Megyeri Andrea, dr. Simándi Éva, Imhof Bence és Németh László azt a kérdést járták körül, hogy hol tartanak most az ügyvédi irodák és jogi osztályok a technológia használatában, és hogyan látják: milyen fejlesztések, beruházások lennének elengedhetetlenek ahhoz, hogy szoftveresen is megtámogassák az irodák, cégek a jogi munkájukat.

Beszélgetés: Women in legaltech

Az angol nyelvű kerekasztal-beszélgetés során dr. Megyeri Andrea a Wolters Kluwertől, dr. Görgényi Orsolya a Szecskay Ügyvédi Irodától, míg Sophie Martinetz a Future-Law-tól beszélgettek arról, hogy a jogi innováció mennyiben a férfiak felségterülete, milyen kihívásokkal találkoznak a munkájuk során, és mit gondolnak a legaltechben rejlő lehetőségekről.

 Az előadások egy része visszanézhető lesz az Arsboni Videótárban.


Kapcsolódó cikkek

2024. április 17.

Digtális megfelelés: Miért nem működnek a régi rutinok, és ez miért fájdalmas?

A digitális gazdaságban mind többen érezzük úgy, hogy általános közérzetünket minden téren meghatározza, hogy a régi és bevált rutinokat újra és újra felül kell vizsgálnunk. Ahogy Kahnemann mondaná, a gyorsról a lassú gondolkodásra kell váltanunk. A rutin lényege pedig éppen abban rejlik, hogy felgyorsítja és „fájdalommentesíti” az ismétlődő döntési szituációk megoldását. Különösen nagy kihívás, miközben a figyelmünket ezer csatornán felfoghatatlan számú inger bombázza. Ne felejtsük el, hogy az időnk és figyelmünk az egyik legnagyobb gazdasági értékké vált.

2024. április 17.

Miért (ne) antropomorfizáljuk a generatív mesterséges intelligenciát? – 1. rész

Úgy tűnhet, a mesterséges intelligencia napjainkban egyre inkább az emberhez hasonlóvá kezd válni. Ennek hátterében a tudomány fejlődésének természetes következményei és néha tudatos emberi döntések állnak. Milyen jelenségek állnak a folyamat mögött, és hogyan fogja ez a trend befolyásolni a mindennapjainkat a közeljövőben?

2024. április 15.

A jövő jogásza podcast: projektmenedzsment a jogi szektorban

Podcastunkban Dr. Megyeri Andrea beszélget Dr. Höflinger Hajnalka projektmenedzserrel és Dr. Szabó Orsolya legaltech tanácsadóval. Betekintést nyújtanak a projektmenedzsment elméletébe és gyakorlati eszköztárába, a jogi szektorban futó projektek sikeres irányításához és a csapat hatékony vezetéséhez szükséges kompetenciák világába.