Legaltech, járvány, karrier: idén is volt Arsboni Legal Fest

Az őszi Arsboni Legal Fest 2020-on a Wolters Kluwer Hungary kollégái is részt vettek előadóként.

November 16-20. között tartották a IV. Arsboni Legal Festet, mely a járványhelyzet miatt teljesen online formában valósult meg. Az eseményen a kifejezetten joghallgatóknak szóló Szafarik és Villámrandik (ahol az érdeklődő hallgatók egy-egy cég életébe nyerhettek bepillantást) mellett szélesebb körnek, már gyakorló jogászoknak is szóló szakmai előadás-sorozatok, beszélgetések és workshopok gazdagították a fesztivál programját. Az eseményen a Wolters Kluwer Hungary munkatársai is részt vettek előadóként, valamint kérdezhettek tőlük a Villámrandi során, és a cégen belüli területeket is megmutatták egy rendhagyó videós Szafari segítségével.

Előadás: A jövő jogásza – mi lesz a járvány után?

Dr. Fülöp Anna a Wolters Kluwer A jövő jogásza – A teljesítmény mozgatórugói című globális kutatás eredményeit és következtetéseit mutatta be a hallgatóságnak, kitérve arra, hogy mennyire fontos a vállalkozások nyereségességét tekintve az, hogy hajlandóak-e áldozni a legaltech megoldásokra. A felmérés mellett néhány hasznos karrier tanács is elhangzott a joghallgatók és a pályakezdő jogászok számára.

Workshop: Ügyvédi irodák, jogi osztályok a digitalizáció útján

Egy izgalmas workshopot tartott a Wolters Kluwer csapata: dr. Megyeri Andrea, dr. Simándi Éva, Imhof Bence és Németh László azt a kérdést járták körül, hogy hol tartanak most az ügyvédi irodák és jogi osztályok a technológia használatában, és hogyan látják: milyen fejlesztések, beruházások lennének elengedhetetlenek ahhoz, hogy szoftveresen is megtámogassák az irodák, cégek a jogi munkájukat.

Beszélgetés: Women in legaltech

Az angol nyelvű kerekasztal-beszélgetés során dr. Megyeri Andrea a Wolters Kluwertől, dr. Görgényi Orsolya a Szecskay Ügyvédi Irodától, míg Sophie Martinetz a Future-Law-tól beszélgettek arról, hogy a jogi innováció mennyiben a férfiak felségterülete, milyen kihívásokkal találkoznak a munkájuk során, és mit gondolnak a legaltechben rejlő lehetőségekről.

 Az előadások egy része visszanézhető lesz az Arsboni Videótárban.

Kapcsolódó cikkek:


Digitális segítség a jogi szakvizsgázóknak
2020. október 29.

Digitális segítség a jogi szakvizsgázóknak

Jogi Szakvizsga Modul: egy eszköz, mely a szakvizsgázók tapasztalatai és igényei alapján lett összeállítva azért, hogy megkönnyítse a felkészülést és a sikeres vizsgázást.

EP: a mesterséges intelligencia nem rendelkezhet szellemitulajdon-jogokkal
2020. október 21.

EP: a mesterséges intelligencia nem rendelkezhet szellemitulajdon-jogokkal

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén a mesterséges intelligencia fejlesztésének etikai és jogi vetületeiről elfogadott ajánlás szerint a mesterséges intelligenciára épülő technológiákkal szemben elvárásnak kell lennie, hogy maradjanak emberközpontúak és emberek alkossák meg őket.

Gárdos István tanulmányíró verseny
2020. október 5.

A Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda pályázatot ír ki Gárdos István, az Iroda alapítójának és vezetőjének szellemi öröksége ápolására.