Legaltech, járvány, karrier: idén is volt Arsboni Legal Fest


Az őszi Arsboni Legal Fest 2020-on a Wolters Kluwer Hungary kollégái is részt vettek előadóként.

November 16-20. között tartották a IV. Arsboni Legal Festet, mely a járványhelyzet miatt teljesen online formában valósult meg. Az eseményen a kifejezetten joghallgatóknak szóló Szafarik és Villámrandik (ahol az érdeklődő hallgatók egy-egy cég életébe nyerhettek bepillantást) mellett szélesebb körnek, már gyakorló jogászoknak is szóló szakmai előadás-sorozatok, beszélgetések és workshopok gazdagították a fesztivál programját. Az eseményen a Wolters Kluwer Hungary munkatársai is részt vettek előadóként, valamint kérdezhettek tőlük a Villámrandi során, és a cégen belüli területeket is megmutatták egy rendhagyó videós Szafari segítségével.

Előadás: A jövő jogásza – mi lesz a járvány után?

Dr. Fülöp Anna a Wolters Kluwer A jövő jogásza – A teljesítmény mozgatórugói című globális kutatás eredményeit és következtetéseit mutatta be a hallgatóságnak, kitérve arra, hogy mennyire fontos a vállalkozások nyereségességét tekintve az, hogy hajlandóak-e áldozni a legaltech megoldásokra. A felmérés mellett néhány hasznos karrier tanács is elhangzott a joghallgatók és a pályakezdő jogászok számára.

Workshop: Ügyvédi irodák, jogi osztályok a digitalizáció útján

Egy izgalmas workshopot tartott a Wolters Kluwer csapata: dr. Megyeri Andrea, dr. Simándi Éva, Imhof Bence és Németh László azt a kérdést járták körül, hogy hol tartanak most az ügyvédi irodák és jogi osztályok a technológia használatában, és hogyan látják: milyen fejlesztések, beruházások lennének elengedhetetlenek ahhoz, hogy szoftveresen is megtámogassák az irodák, cégek a jogi munkájukat.

Beszélgetés: Women in legaltech

Az angol nyelvű kerekasztal-beszélgetés során dr. Megyeri Andrea a Wolters Kluwertől, dr. Görgényi Orsolya a Szecskay Ügyvédi Irodától, míg Sophie Martinetz a Future-Law-tól beszélgettek arról, hogy a jogi innováció mennyiben a férfiak felségterülete, milyen kihívásokkal találkoznak a munkájuk során, és mit gondolnak a legaltechben rejlő lehetőségekről.

 Az előadások egy része visszanézhető lesz az Arsboni Videótárban.


Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 10.

Egy nap a jogi szakirodalom és a kiválóság jegyében

2021. szeptember 18-án a Károlyi-Csekonics-palotában kerül sor az Első Magyar Jogi Könyvszalonra a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság közös szervezésében. A rendezvény záróakkordjaként adják át 2020-2021 legkiválóbb jogászainak az V. Wolters Kluwer Jogászdíjat 12 kategóriában.

2021. szeptember 10.

Az influenszer tevékenysége a német jog alapján

Azoknak az influenszereknek, akik pénzt kapnak a cégektől a termékek közösségi médiában való népszerűsítéséért, egyértelműen reklámnak kell címkézniük az ilyen bejegyzéseket – döntött csütörtökön a német bíróság.