Berlinben befagyasztják a bérleti díjakat

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. október 24.
Címkék: , , , ,
Rovat:
Ha a nemzeti parlament is elfogadja, a lakhatási költségek növekedésének megállítása érdekében öt évre fagyaszthatják be a bérleti díjakat.

A baloldali többségű berlini kabinet megállapodott a 2014 előtt épített ingatlanok bérleti díjának öt évre történő befagyasztásáról. A javaslat elfogadására azért került sor, mert a Berlinben élők többsége bérli a lakását. A bérlői kereslet miatti áremelkedés sokakat kényszerített a városból való elköltözésre.

A bérleti díjak az 1989-es újraegyesítést követően nagyon sokáig alacsonyak voltak, főleg a város keleti, volt kommunista részén, amely számos művészt és előadót vonzott a városba.

(theguardian.com)

Kapcsolódó cikkek:


Közmunkára ítéltek két rémhírterjesztőt
2020. május 22.

Közérdekű munkára ítéltek két férfit Békéscsabán, akik valótlan tartalmú írást tettek közzé az egyik közösségi oldalon februárban a koronavírusról - tájékoztatta pénteken közleményben a Békés Megyei Főügyészség.

A kormány felszámolja a tranzitzónákat
2020. május 21.

Csak az ország határain kívül, külképviseleteken lehet menekültügyi kérelmet benyújtani - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.