Dokumentumkezelő rendszerrel könnyíthejük az irodai munkát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kis- és középvállalatoknak fejlesztette a T-Systems a webes felületen, az instantIT szolgáltatáscsomag részeként elérhető instantDoc dokumentumkezelő és folyamattámogató rendszert.


Webböngészőn keresztül érhetik el a felhasználók a T-Systems kifejlesztette dokumentumkezelő és folyamattámogató szolgáltatását, az instantDoc-ot. A felületet úgy alakították ki – állítják a fejlesztők –, hogy akár tabletről is kezelhető lesz a rendszer. Az instantDoc a T-Systems felhőalapú szolgáltatáscsaládjának legújabb eleme.

IQSYS-ként kezdték fejleszteni

Az azóta a T-Systems részévé vált IQSYS még tavaly nyitotta meggyőri szolgáltatóközpontját, ahonnan a Microsofttal és az SAP-val közösen kialakított, és a régió kkv-inak az igényihez igazított instantIT-t szolgáltatja. A most bemutatott temék ennek a szolgáltatáscsomagnak a részeként kerül piacra.

Ahogy a csomag többi elemét – az SAP Busoness One-ra alapozott instantÜgyvitel vállalatirányítási rendszert, a Microsoft Dynamicsra épülő instantSales ügyfélkezelő rendszert, valamint a beszerzést támogató instantBörzét és a kis és közepes pénzintézetek kiszolgálására alkalmas back office és front office megoldást, az instantMoney-t – az instantDoc-ot is havidíjas alapon, bérleti konstrukcióban lehet használni.

Az instantDoc bevezetése – ígéri a szolgáltató – egyszerűbbé és átláthatóbbá teszi az iratok kezelését, például az iratok, levelek, munkaanyagok visszakeresését. Moduláris felépítésű, ami könnyíti a testreszabást. A szolgáltatás bevezetését egy mindenre kiterjedő bevezetési forgatókönyvvel segíti a szolgáltató.

Az instantDoc több mint 152 millió forintba került, melyhez a T-Systems – pontosabban még az IQSYS – több mint 38 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Vállalati innováció ösztönzése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. (Annak idején az IQSYS a több mint 280 millióba kerülő győri szolgáltatóközpont kialakítására szintén nyert támogatást: GOP forrásokból 78 millió forintot.)

A távmunka hazai lehetőségeit együttműködő partnerünk, a Bitport.hu (informatika az üzlet nyelvén) értelmezte.


Kapcsolódó cikkek

2023. június 1.

Az érdekeltek perbeli részvételének főbb szabályai

Ismert, és gyakran alkalmazott jogintézmény a peres eljárások során a beavatkozás, melynek keretében egy eredetileg perben nem álló, de magát érdekeltnek tekintő fél belép (beavatkozik) a mások között folyamatban lévő perbe valamelyik peres fél oldalán.

2023. június 1.

„Újratervezés” – a munkaidő-beosztás módosításának szabályai

Mindenki számára kellemetlen, sőt egyenesen megoldhatatlan élethelyzeteket produkálhat, ha váratlan, rövid határidős vagy azonnali munkafeladat okán felborul a betervezett napi, heti időbeosztása. A munka törvénykönyve igyekszik védelmet nyújtani a munkavállalóknak az ilyen szituációkkal szemben a munkaidő-beosztás időzítésével kapcsolatos szabályok formájában. Azonban a törvény azt is respektálja, hogy időnként a leggondosabb vezetői tervezés mellett is előfordulhat (pl. hiányzás, beszállítói csúszás miatti feladattorlódás, sürgős megrendelés stb.), hogy a munkáltatónak változtatnia kell az előre közölt munkaidő-beosztáson. Olyan is megtörténhet, hogy a módosítási igény a munkavállaló oldalán merül fel, mivel valamilyen fontos privát program, kötelezettség adódik. Az alábbiakban áttekintjük, milyen szabályok szerint változtatható meg a már közölt munkaidő-beosztás, kitérve arra is, hogy miként érintette e szabályokat a 2023. január 1-i Mt.-módosítás.

2023. május 29.

Nem csak Magyarország korlátozza a stratégiai cégekben való külföldi tulajdonszerzést

Magyarországi ügyvédként könnyen szembesülhetünk azzal, hogy külföldi ügyfelünk magyarországi cégfelvásárlását a GVH engedélyezésén túlmenően még legalább egy további magyar hatósággal is engedélyeztetni kell. Első ránézésre egy ilyen szabályozás a tőke szabad mozgásának az uniós alapelvébe ütközik. Közelebbről megvizsgálva a kérdést azonban megállapítható, hogy ez korántsem így van, sőt, uniós rendelet van hatályban ebben a kérdésben és nem egy európai uniós államnak van a magyaréhoz hasonlóan szigorú engedélyezési rendszere. Jelen cikkben röviden bemutatjuk az uniós szabályozást, rövid áttekintést adunk az uniós tagállamok szabályozási trendjeiről, és végül röviden összefoglaljuk a magyar szabályozás leglényegesebb jellegzetességeit.