Office 365: felhőalapú irodai szoftver kkv-knak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarországon is elérhetővé vált a Microsoft felhőalapú irodai programcsomagja a vállalkozások számára.

Már Magyarországon is elérhető az Office 365 üzleti verziója, a Microsoft felhőalapú irodai csomagja, amit elsősorban a kis-, közepes- és nagyvállalatoknak szánnak. A Lync Online, Exchange Online és SharePoint Online szolgáltatások mellett a felhasználók egyszerre akár öt gépen használhatják az Office alkalmazásokat, valamint az olyan nagyvállalati közösségi funkciókat, amelyeket a SharePoint és a Yammer kínál.

Szinte mindenki Office-t használ

Egy tavaly, a BellResearch piackutató cég által közzétett kutatás szerint a 10 főnél több alkalmazottal rendelkező cégek 90%-a használ valamilyen Office verziót. Nagy Levente, a Microsoft Office 365 üzletágának vezetője elmondta, hogy a Microsoft vállalati ügyfeleinek ötöde áll át évről évre az Office egy-egy újabb verziójára, így a szakember azt várja, hogy a felhőalapú Office 365 a jobb telepíthetőségnek, menedzselhetőségnek, illetve az új, hasznos funkciók miatt gyorsabban terjed majd.

A bevezetéssel egyidejűleg három új, megvásárolható csomagot kínál a Microsoft, amelyeket a szoftvercég oldalán, illetve a szerződött partnereken keresztül is meg lehet vásárolni. Ezzel a lépéssel a Magyarországon működő bármilyen méretű, emberállományú, profilú cég tud választani az igényeknek megfelelő konstrukciót. A háromból az egyik tulajdonképpen nem is csomag: az Office 365 ProPlus immáron szolgáltatásként és nem termékként áll a vásárlók rendelkezésére és kínál az Office Professional Plus-nak megfelelő szoftvercsomagot. Ebbe a Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath ésAccess programok tartoznak bele, amelyeket  akár egy felhasználó 5 gépére is lehet egyszerre telepíteni, így a szoftverekkel az egyik gépen félbehagyott munka probléma nélkül folytatható a másikon.

Mindenkinek kínálnak valamit

Az Office 365 Kisvállalati prémium előfizetés az 1-10 munkatárssal dolgozó cégek számára lehet ideális választás. Az Office 365 ProPlus-ban is megtalálható alkalmazásokon túl üzleti szintű levelezést, megosztható naptárakat (Exchange Online), honlaphoz és dokumentummegosztáshoz kapcsolódó eszközöket (SharePoint Online) és HD videokonferencia lehetőséget (Lync Online) nyújt. Ez a csomag a Microsoft árai szerint 12,8 euróba kerülnek havonta felhasználóként számolva, de választható éves konstrukció is; ebben az esetben az ár 124,8 euró.

Az Office 365 Midsize Business a közepes méretű, 10-250 (technikailag 300 főt is ki tud szolgálni) alkalmazottat foglalkoztató cégeknek lehet érdekes. A szolgáltatás az Office 365 ProPlus-on felül nagyvállalati szintű kapcsolattartási és csoportmunka megoldásokat tartalmaz: az Exchange Online-t, a Lync Online-t és a SharePoint Online-t, egy könnyen kezelhető adminisztrációs felülettel megtoldva. Mindezek mellett része az Active Directory integráció, a web alapú rendszergazdai kezelőfelület és a telefonos támogatás is.

Az új irodai szoftver alkalmazását együttműködő partnerünk, a Bitport.hu (informatika az üzlet nyelvén) ismertette.


Kapcsolódó cikkek

2023. március 22.

Együttműködési lehetőségek a Gazdasági Versenyhivatallal 2. Az informátori díj és a Kartell Chat

A kartellek elleni küzdelem a Gazdasági Versenyhivatal prioritásai közé tartozik. Ezen megfontolásból is működik önálló Felderítő Iroda a hivatalnál, amelynek elsődleges feladata a kartellekkel kapcsolatos minél szélesebb körű információ- és adatgyűjtés, elemzés, valamint egyes vizsgálati cselekmények elvégzése. A Felderítő Iroda számos forrásból dolgozik, ide tartoznak azok a lehetőségek és csatornák is, amelyek segítségével egy adott vállalkozás, vagy magánszemély együtt tud működni a Gazdasági Versenyhivatallal. Utóbbi közé sorolható az informátori díj intézménye is, amely a mostani cikk tárgya.

2023. március 17.

Nagy volt a drágulás, de régiós viszonyításban még mindig nem drágák a budapesti ingatlanok

2022 harmadik negyedévében 21 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak Magyarországon. Budapesten egy téglalakás átlagos négyzetméterára már eléri az egymillió forintot, mellyel a második helyet foglaljuk el az Európai Unióban az ingatlanárak növekedését tekintve. A kontinens országai közül egyedül Észtország előzi meg hazánkat, derült ki az Otthon Centrum elemzéséből.