KSH: 2025. január 1-jétől életbe lép az új TEÁOR


2024. december 31-ig a TEÁOR’08 hatályos, de már megismerhetők a TEÁOR’25 kódjai.

Az új nómenklatúrával kapcsolatos anyagok az alábbi linkekre kattintva érhetők el:

  • TEÁOR’25 nómenklatúra dokumentumai,
  • az új, TEÁOR’25 nómenklatúra keresőprogramja, melyben kódszám és szöveg szerint lehet keresni,
  • a TEÁOR’08 és TEÁOR’25 nómenklatúrák közötti átkódoló program, mely a régi (TEÁOR’08) és az új (TEÁOR’25) kódok átsorolásában nyújt segítséget.

A KSH felhívja a figyelmet, hogy a TEÁOR’25 nómenklatúra 2025.01.01-jén lép életbe! 2024.12.31-ig a TEÁOR’08 hatályos.
(KSH)


Kapcsolódó cikkek

2022. január 13.

A létesítő okirat hatályosításának különös esetei

Előfordul, amikor a cégnyilvántartási adatok módosítása nem a jogi képviselő által kezdeményezett változásbejegyzési eljárás révén, hanem egyéb módon történik meg: ilyen esetben a létesítő okirat hatályosításának kötelezettsége szintén fennáll, a szerzők ezeket a feltételeket veszik sorra.
2013. december 10.

Adatlapok útvesztőiben

Az ügyvédi iroda alapítása kapcsán átélt izgalmak nem értek véget az adószám kiváltásával, a rendszer újabb kihívások elé állított. Jogászként a jogszabályok értelmezése és alkalmazása a feladatom, ezért úgy tartottam, én egymagam is eleget tudok tenni a különböző bejelentési kötelezettségeknek, a hozzájuk tartozó adatlapok révén.
Szembesülve a különböző adatlapokkal, elsőre eltökéltségem meggondolatlanságnak tűnt, de végül is rájöttem: csak rutin kell hozzá.

2023. október 11.

Cégnyomtatvány kitöltő szoftver: a digitális megoldás előnyei

Ahhoz, hogy az ügyvédi irodák versenyképesek és profitábilisak maradjanak, meg kell találniuk azokat a feladatokat, amelyet hatékonyabban tudnak elvégezni. Az egyik leggyakoribb és legidőigényesebb feladatnak a nyomtatványok kitöltése számít, így nem meglepő, hogy a digitális átalakuláshoz alkalmazkodó irodák többsége nyomtatvány kitöltő szoftvereket alkalmaz. Ám ahhoz, hogy az informatikai megoldás maximálisan támogassa a felhasználókat, fontos, hogy a megfelelő funkciókat is tartalmazza.