Létezik egy szakma, amiben a mesterséges intelligencia jóval gyengébb az embernél


A ChatGPT megjelenése után szóba került, hogy a mesterséges intelligencia átveheti többek közt az írók, a zenészek, a művészek és a programozók munkáját is, ellenben van egy szakma, melynek képviselői a jövőben is biztonságban érezhetik magukat, ez a szakma pedig nem más, mint a könyvelés.

Az amerikai Brigham Young University (BYU) tanulmánya szerint a könyvelők egyelőre jobban teljesítenek a szakmájukkal kapcsolatos teszteken, mint a ChatGPT. A tanulmánynak 327 szerzője van, ők 14 ország 186 oktatási intézményét képviselik, és összesen 25.181 számviteli vizsgakérdéssel járultak hozzá a tanulmány elkészítéséhez.

A kérdések a számviteli információs rendszerekre, a könyvvizsgálatra, a pénzügyi számvitelre, a vezetői számvitelre és az adózásra fókuszáltak, nehézségük és típusuk is változó volt,

  • akadt benne igaz-hamis kérdéssor,
  • feleletválasztós
  • és röviden megválaszolandó kérdés is.

A ChatGPT jól teljesített, ami aligha meglepő azok után, hogy korábban jogi vizsgákat is tett. A könyvelői vizsgán 47,4 százalékos eredményt ért el, a diákok azonban összességében jobban voltak, átlagjuk ugyanis 76,7 százalék volt.

David Wood, a BYU számviteli professzora, és egyben a tanulmány vezető szerzője közölte, hogy azért végezték a felmérést, hogy segítsék a mesterséges intelligencia nyelvi modelljeinek fejlesztését, és hogy azokat miként kellene használni az oktatásban.

A kutatók szerint az eredmények alapot adhatnak olyan fejlesztésekhez, mellyel a számvitel területén jobbá teszik a tanítás és a tanulás módját.

A tanulmány néhány más érdekes megállapításra is rávilágított, többek közt arra, hogy a ChatGPT nem mindig ismeri fel, hogy mikor végez matematikai feladatokat, és hibákat ejt egy-egy alapműveletben, sőt helytelenül megmagyarázza, hogy miért csinálta.

A kutatók szerint a kísérlet legígéretesebb eredménye, hogy a chatbot segíthet a tanítás és a tanulás során, de megjegyzik: bolondság kizárólag a ChatGPT használatával próbálkozva megtanulni a tananyagot.

(hu.euronews.com)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 10.

Randstad: a karrierépítési lehetőségnél fontosabb a munka és a magánélet egyensúlya a munkahelyválasztásnál

A Randstad 34 ország 27 000 munkavállalóját kérdezte meg arról, hogy mi a fontos számukra a munka világában és mit várnak el munkáltatójuktól. A legfrissebb Workmonitor felmérésből kiderül, hogy a munkavállalói elvárások hogyan írják át a munkaerő-menedzsment ABC-jét: hogyan kell átgondolniuk a cégeknek a munkaerő-menedzsment stratégiájukat annak érdekében, hogy a legkiválóbb tehetségeket magukhoz vonzzák és meg is tudják tartani őket.

2024. április 10.

Due diligence az ESG támogatására

A vállalati fenntarthatóságról szóló irányelv tervezete várhatóan még áprilisban az Európai Parlament elé kerülhet. Az úgynevezett due diligence-folyamat elsőként csak az 1000 főt meghaladó alkalmazottal és 450 millió euró feletti árbevétellel rendelkező cégekre fog vonatkozni.

2024. április 9.

Szellemi alkotások az üzleti forgalomban

Dr. Borbás Máté, ügyvéd, az SBGK Ügyvédi- és Szabadalmi Ügyvivői Iroda partnere és Keményvári Bálint, szabadalmi ügyvivő, gépészmérnök, az SBGK Ügyvédi- és Szabadalmi Ügyvivői Iroda munkatársa beszéltek a Wolters Kluwer Hungary által szervezett webináriumon az üzleti hasznosítási célok által befolyásolt oltalomszerzési stratégiákról, a szellemi alkotások hasznosítását lehetővé tevő különböző szerződéses konstrukciókról, valamint az IP (Intellectual Property – szellemi tulajdon – a szerk.) értékéről, értékeléséről és jelentőségéről a befektetések kapcsán.