Tilos lesz a hétvégi céges levelezés Franciaországban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A heves tiltakozásokat kiváltó francia munkajogi reform kimondja azt is, hogy az 50 főnél több munkavállalót foglalkoztató cégeknél megtiltják a dolgozóknak a munkaidő után és a hétvégi céges témájú levelezést – írja a 444.hu.  


A jogalkotó célja a lépéssel, hogy az alkalmazottak mentesüljenek az állandó elérhetőség okozta stressztől. A minisztérium egészségügyi felmérésekre hivatkozik, amelyek szerint a munkavállalóknak stresszt okoz az, hogy a munkaidő után és hétvégén is elérhetőek e-mailben céges ügyekben. 

Az új rendelkezések szerint a vállalatoknak kötelező belső szabályzatot létrehozniuk, ami megakadályozza a túl sok munkavégzést és ebben ki kell térniük a digitális technológiák és a magánügy kapcsolatára is. A szabályzatban azt is rögzítenék, hogy a dolgozóknak este és hétvégén nem kell majd ránézniük a céges levelezésre – írja a lap. 

Munkajogi kérdés-válasz szolgáltatás

Használja kérdés-válasz szolgáltatásunkat és kérdezzen szakértőinktől, akik egyénre szabott segítséget nyújtanak az Ön számára 5 munkanapon belül. A kérdezési lehetőség mellett hozzáférést biztosítunk adatbázisunkhoz is, ahol több száz munkajogi kérdés-válasz közül böngészhet.

Részletes információ >>


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

A vállalkozások 80 százaléka megy csődbe az alapító halála után

Ma már ismert tény, hogy a rendszerváltás utáni évtizedben alapított vállalkozások alapító tömegesen mennek nyugdíjba, elindítva ezzel a rendszerváltó régióra jellemző generációváltás hullámot. Egy friss kutatás szerint ráadásul a vállalkozók 61 százalékának semmilyen terve nincs az utódlással kapcsolatban, ami számos problémát vet fel.

2023. szeptember 28.

A bíróság módosíthatja-e a megkötött szerződést?

Ha a felek között felmerül egy szerződéses vita, az érvényes kontraktus tartalmától még a bíróság sem térhet el. Ugyanakkor a polgári törvénykönyv rendkívül szűk körben, de ismeri a bírósági szerződésmódosítás intézményét.