Bejegyzések a ‘élelmiszerbiztonság’ címkével ellátva

Étkezési, vásárlási kisokos 4. Koronavírus

Mire figyeljünk, ha a járvány ideje alatt ételt rendelünk, s mire, ha zöldséget vagy gyümölcsöt, és hogyan tároljuk őket? Az alábbiakban ezekre kaphatunk hasznos válaszokat.

Az élelmiszer-vállalkozás és élelmiszer-vállalkozó fogalma a jogszabályokban

Cikkünkből megtudhatja, hogy az élelmiszer-vállalkozás, valamint az élelmiszer-vállalkozó jogi kategóriája – uniós jogi aktus alapján – miként és hogyan értelmezhető a nemzeti jogban, valamint milyen formában jelenik meg az élelmiszerjogi tárgyú magyar jogszabályokban.

Az élelmiszer-higiéniára vonatkozó jogi szabályozás jellege

Az általános higiéniai követelmények azt követelik meg a vállalkozásoktól, hogy a súlyosabb veszélyek elkerülése érdekében tegyék meg a szükséges az élelmiszer-higiéniai intézkedéseket.