Bejegyzések Fővárosi Ítélőtábla címkével

2024. január 25. Napi

Méltóságsértő volt a kolumbiai kisfiú megalázása az RTL-en, másodfokon is pert nyert a Médiatanács

Megsértette az emberi méltóságot az RTL „Celeb vagyok, ments ki innen!” című realityműsorának 2022. október 18-án sugárzott epizódja, amikor a műsorvezetők a Pedritónak hívott kolumbiai kisfiú testalkatára és a táplálkozására tettek megjegyzéseket, és más módon is gúnyolódtak rajta – ismertette a Fővárosi Ítélőtábla friss jogerős döntését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán.

2024. január 11. Napi

A bíróság ítéletében kimondta: a korrupció minden formája elítélendő – Elítéltek egy igazságügyi szakértőt

A Fővárosi Törvényszék 2024. január 10-én kihirdetett elsőfokú – nem jogerős ítéletével – 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, valamint 3 év közügyektől és 5 év szakértői tevékenységtől mint foglalkozástól eltiltásra ítélt egy igazságügyi szakértőként is tevékenykedő pszichiátert, akit hatósági eljárásában elkövetett vesztegetés, továbbá büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás bűntettével vádolt az ügyészség.

2023. december 19. Napi

Jogszerű volt a Volánbusz-sztrájk

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős végzésében jogszerűnek ítélte a Volánbusz dolgozóinak december 10-11-i munkabeszüntetését, helyben hagyva az elsőfokú bíróság döntését – közölte az MTI-vel kedden a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ).

2023. szeptember 20. Napi

Nem lehet feltétel nélkül emelni az új gépjárművek árát

Nem lehet feltétel nélkül emelni az új gépjárművek árát – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség szerdánl, miután az adásvételi szerződések kapcsán közérdekű pert nyert egy több autómárkát is forgalmazó gépjárműkereskedő ellen.

2023. április 6. Napi

Meg kell fizetnie a fogyasztóvédelmi bírságot a Ryanairnek

A Fővárosi Törvényszéket követően a Fővárosi Ítélőtábla is elutasította a Ryanair azonnali jogvédelem iránti kérelmét, így a fogyasztók megtévesztése miatt kiszabott 300 millió forintos bírságot a légitársaságnak meg kell fizetnie – közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) csütörtökön.