Bejegyzések kiállítás címkével

2023. november 23. Napi

Lédererné kosara és a 100 évvel ezelőtti büntetőbíráskodás

Folyamatosan megújuló, tematikus tartalommal bővült a Fővárosi Törvényszék nagy népszerűségnek örvendő kiállítási anyaga. 2023. november 24-től a szakmai érdeklődők, azaz a bírák, ügyészek, ügyvédek számára teszi látogathatóvá az előzetes bejelentkezést követően szakértő kíséretében megtekinthető gyűjteményt.

A magyar Picasso
2020. július 31. Életmód

A magyar Picasso

Gorka Géza kerámiaművész alkotásaiból nyílt meg a karantén utáni első kiállítás a Kieselbach Galériában, melyhez társult a pályaművet összegző, minden eddiginél jelentősebb magyar iparművészeti album megjelenése is.

A Test diadala- Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet (X)
2019. június 12. Életmód

A Test diadala- Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet (X)

A test diadala. Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet című tárlat a reneszánsz mester és kortársai nyolcvan művét mutatja be. Michelangelo csaknem harminc, a világ legrangosabb gyűjteményeiből, többek között a londoni British Museumból, a firenzei Uffiziből, a Casa Buonarrotiból, a párizsi Louvre-ból, a bécsi Albertinából és a haarlemi Teylers Museumból kölcsönzött alaktanulmánya érkezett a múzeumba. A budapesti kiállításon látható először az a rajz, amelyet nemrégiben fedeztek fel egy külföldi magángyűjteményben s a tizenéves Michelangelo legkorábbi ismert rajzaként azonosítottak. A kiállítás 2019. június 30-ig várja a látogatókat.