Bejegyzések köztársasági elnök címkével

2024. március 5. Napi

Ma nulla órától Sulyok Tamás a köztársasági elnök

Tavaszi ülésszakának első napján, múlt hétfőn az Országgyűlés 134 igen, 5 nem szavazattal megválasztotta az addig az Alkotmánybíróság elnöki pozícióját betöltő Sulyok Tamást köztársasági elnöknek, aki március 5-én lép hivatalba. A képviselők a szavazás előtt elfogadták Novák Katalin lemondó nyilatkozatát.

2024. február 23. Napi

Orbán: a tapasztalat és a szakmai tekintély indokolta Sulyok Tamás jelölését

A tapasztalattal, az alkotmány- és a jogi ügyekben való jártassággal, a nemzetközi jog ismeretével, a nemzetközi térben való „forgolódással”, a politikai intézmények természetrajzának ismeretével és egy szakmai tekintélyt is megadó életúttal indokolta Sulyok Tamásnak, az Alkotmánybíróság (Ab) elnökének államfői jelölését a miniszterelnök.

Az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelöli köztársasági elnöknek a Fidesz-KDNP
2024. február 22. Napi

Az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelöli köztársasági elnöknek a Fidesz-KDNP

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. Kocsis Máté közölte azt is, hogy a Fidesz elnöksége Deutsch Tamást javasolja a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjének.

A kiskorúak védelmében módosul az Alaptörvény
2024. február 9. Napi

A kiskorúak védelmében módosul az Alaptörvény

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este benyújtotta a parlamentnek az Alaptörvény tizenharmadik módosításáról szóló javaslatot, amelynek elfogadása esetén a köztársasági elnök nem gyakorolhatja egyéni kegyelmezési jogát a kiskorúak sérelmére elkövetett szándékos bűncselekmények esetén.

2022. május 9. Napi

Novák Katalin bemutatta a csapatát

A kedden hivatalba lépő politikus a hivatalvezető személye után sokadjára említette meg az alkotmányossági ügyekért felelős vezetőt.