Bejegyzések Médiatanács címkével

2024. június 13. Napi

Ezúttal a román társhatóság járt el a Médiatanács jelzése nyomán

Több rádiós frekvencia használatára kiírt pályázati eljárásban is eredményt hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa június 11-i ülésén. A testület ugyanezen a napon értesült a román tárhatóság döntéséről, amelyben a Médiatanács jelzésére figyelmeztetésben részesített egy, a joghatósága alá tartozó médiaszolgáltatót helytelen korhatári besorolás alkalmazása miatt.

2024. május 16. Napi

Téves korhatárjelölés miatt marasztalta el a TV2-t a Médiatanács

Téves korhatárjelölés miatt marasztalta el a TV2-t a médiatanács: annak ellenére, hogy egy eredeti film vágott verzióját sugározta a TV2, maradtak a műsorszámban olyan erőszakos jelenetek, amelyek magasabb korhatári kategóriába sorolást indokoltak volna a médiaszolgáltató által választottnál. Egyebek között erről is határozott május 14-i ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

2024. január 25. Napi

Méltóságsértő volt a kolumbiai kisfiú megalázása az RTL-en, másodfokon is pert nyert a Médiatanács

Megsértette az emberi méltóságot az RTL „Celeb vagyok, ments ki innen!” című realityműsorának 2022. október 18-án sugárzott epizódja, amikor a műsorvezetők a Pedritónak hívott kolumbiai kisfiú testalkatára és a táplálkozására tettek megjegyzéseket, és más módon is gúnyolódtak rajta – ismertette a Fővárosi Ítélőtábla friss jogerős döntését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán.

2023. szeptember 8. Napi

Möbb mint négymilliós bírság a Rádió 1-es Balázséknak

Bírságot szabott ki 4,15 millió forint értékben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Rádió 1-re a Balázsék című reggeli műsor egyik adása miatt. A testület emellett hat különböző, a SkyShowtime streamingszolgáltatáson elérhető filmmel kapcsolatban is jogsértést tárt fel.

2023. július 20. Napi

Bírságot rótt a Hír FM-re a Médiatanács

Jogsértőnek ítélte a Hír FM betelefonálós műsorát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület két streamingszolgáltató műsorkínálatát is vizsgálta, az eredményekkel pedig a társhatóságokhoz fordult.

2023. április 20. Napi

Eljárást indított a Hír TV szolgáltatója ellen a Médiatanács

Sértheti az emberi méltósághoz való jogot és a kirekesztés gyanúját is felveti a Sajtóklub március 26-án sugárzott adásának egy részlete a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerint, a testület ezért hatósági eljárást indított a Hír TV szolgáltatója ellen – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön.

2023. március 9. Napi

Rádiót bírságolt a médiatanács

A műsorstruktúra szerződésben vállalt arányaitól való eltéréssel kapcsolatban tárt fel szabálytalanságokat egy rádióállomás működésében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely megállapította, hogy a rádiónál nem volt megfelelő a szöveg és zene napi aránya, valamint a szerződésben vállaltnál több ismétlést sugároztak.

2022. november 25. Napi

Nem maradhat egy kézben a két budapesti rádió

Döntést hozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Klasszik Rádió és a 90,9 Jazzy Rádió szolgáltatóinak jogsértő tulajdonosi helyzete ügyében: nem maradhat egy kézben a két budapesti rádió – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága pénteken.