Rádiót bírságolt a médiatanács


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A műsorstruktúra szerződésben vállalt arányaitól való eltéréssel kapcsolatban tárt fel szabálytalanságokat egy rádióállomás működésében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely megállapította, hogy a rádiónál nem volt megfelelő a szöveg és zene napi aránya, valamint a szerződésben vállaltnál több ismétlést sugároztak.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága közölte: a Budapest 92,9 MHz-en fogható Spirit FM körzeti közösségi rádió 2022. szeptember 19-25. között sugárzott adáshetét vizsgálta a médiatanács. Megállapította, hogy a szolgáltató a szöveg és a zene teljes műsoridőhöz viszonyított napi arányát nem teljesítette, illetve a teljes és éjszakai műsoridőben is túllépte az ismétlések szerződésben rögzített napi maximumát.

Ezenkívül a közszolgálati műsorszámok, műsorelemek vállalt arányai sem teljesültek a hét egyetlen napján és hetente sem. A testület mindezek miatt 80 ezer forint bírságot szabott ki a közösségi rádió szolgáltatójára – írták.

Közölték azt is, hogy a médiatanács Karcag 93,8 MHz helyi vételkörzetű frekvencia használatára 2022. december 16-án közzétett pályázati felhívásának nyertese az egyedüli pályázó, a „VIACOM” Kft. lett, amelynek jelenlegi médiaszolgáltatási jogosultsága március 29-én jár le.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. április 14.

Jogsértésekkel indokolja a médiatanács, hogy nem kap újra engedélyt a Tilos

A médiatanács nem újítja meg a Tilos Kulturális Alapítvány szeptemberben lejáró Budapest 90,3 MHz körzeti vételkörzetű, közösségi jellegű médiaszolgáltatási jogosultságát, mivel ismételt vagy súlyos jogsértés esetén a megújítás lehetősége – a törvényi rendelkezéseknek megfelelően – kizárt – tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága.
2023. január 19.

Kétmillió forintra bírságolta az RTL-t a Médiatanács

Kétmillió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL-re a Celeb vagyok, ments ki innen október 18-i epizódja miatt. A testület ezen kívül hiányosságokat tárt fel az ATV Spirit televízió és a kalocsai Korona FM 100 rádió műsorában is.