Bejegyzések megtévesztő reklám címkével

Sportfogadás-tippek reklámjait vizsgálja a GVH
2021. június 4. Cégvilág

Sportfogadás-tippek reklámjait vizsgálja a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Sport and Tip sportfogadás-tanácsadó oldal működtetőjével, a One Billion Kft.-vel szemben, ugyanis a cég vélhetően megtévesztően hirdeti a szolgáltatást – közölte a GVH.

2021. május 21. Napi

Megtévesztő és burkolt reklám miatt büntetett a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal 25 millió forintos bírságot szabott ki egy hajhullást csökkentő sampon német gyártójára és hazai forgalmazójára, mert az egészségre vonatkozó, valótlan állításokkal reklámozták terméküket.

Megtévesztő reklám miatt bírságolt a GVH
2020. december 8. Napi

Megtévesztő reklám miatt bírságolt a GVH

Megtévesztő ingatlanreklám miatt 3,5 millió forint bírságot kell fizetnie a Hermina Happy Land projekt lakásait hirdető vállalkozáscsoportnak – közölte a Gazdasági Versenyhivatal. A GVH a negatív hozzászólások törlését is kifogásolta.

Súlyos bírságot kapott az Alza
2020. július 14. Napi

Súlyos bírságot kapott az Alza

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jelentős, összesen 892 millió forint bírságot szabott ki az Alza.hu webáruház üzemeltetőjére és cseh anyavállalatára Black Friday akciók tisztességtelen reklámozásával kapcsolatban. A versenyhivatal célja a kimagasló bírsággal, hogy a Magyarországon is népszerűvé vált akciós időszakok során tapasztalt megtévesztő reklámokat visszaszorítsa az online piacokon is és így a fogyasztók valós kedvezmények közül választhassanak.