Lancia Voyager 2.8CRD


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A buszlimuzin kategória legnagyobb képviselője 27 éve van úton, és ezalatt a világ 120 országában 13 millió példányban talált gazdára. Most az amerikai modell és az olasz stílus házasságának lehetünk tanúi. Ebből a kapcsolatból egy olyan, exkluzív, felső kategóriás buszlimuzin született, amely a Chrysler ezen a téren szerzett tapasztalatát és szakértelmét a Lancia által fejlesztett vezetési élménnyel, részletekbe menő kidolgozással és hamisítatlan olasz stílussal elegyíti.


A Lancia Voyager nem az első MPV a Lancia stílusában. A Voyager „elődje” a Phedra (4,75 m) közel fél méterrel volt rövidebb, mint utódja. A Voyagerben szó szerint minden túlméretezett, még az italtartóban az XL méretű poharak is lötyögnek. A teljes méretű buszlimuzinok kategóriájának mértékadó modelljeként az új Voyager 5,21 méter hosszú, 1,99 m széles és 1,75 m magas, tengelytávja nagyjából 3,1 méter. A belső adatok ennek megfelelően ha­talmasak. A 2+2+3 ülésrendezést átalakítva, az ­autót kétszemélyessé téve garzonlakásnyi méreteket kapunk. Egy pontosan 3296 literes hely alakul így ki, amiben egy normál franciaágy és a végében elhelyezett szennyeskosár koppanás nélkül befér. A belső tér az ülések kiszerelése nélkül alakítható. A Stow ‘n Go egy olyan, exkluzív rendszer, amely anélkül biztosít maximális helyet az utasok és csomagjaik számára, hogy ki kellene szerelni az üléseket. Az innovatív konfigurációs rendszer ülései a padlóba hajtogathatók, és ezzel az öt személynek helyet adó, második és harmadik üléssor helyén játszi könnyedséggel alakíthatunk ki hatalmas, minden munkára vagy szállítási feladatra alkalmas rakodóhelyet. A maximális sokoldalúság érde­kében az új modell oldalsó tolóajtókat, valamint csomagtérajtót kapott – elektromos működtetéssel.

 

Az új modell vadonatúj orrkialakítást ­kapott, a hűtőmaszkot pajzsként díszíti a Lancia emblémája. Az orr és a far kialakítása egyaránt áthúzódik az oldalfalakra, a lámpatestekben LED fényforrásokat találunk. ­Keskeny tetőoszlopok és a nagyméretű ­ablakok párosa kiváló kilátást garantál. A Voyager kifinomult multimédiás szóra­koztató rendszere 30GB kapacitású merevlemezzel, érintőképernyővel, valamint Blue­tooth kompatibilis, hangvezérléssel és a ­belső tükörbe beépített mikrofonnal szerelt eszközzel rendelkezik. A fedélzetén töltött órákat egy kilenc hangszóróval, mélynyomóval, valamint egy 506 wattos erősítővel felszerelt audiorendszer, továbbá a második és harmadik üléssoron élvezhető, dupla LCD képernyős DVD-lejátszó teszi még élvezetesebbé. Szintén az autó felszereltséghez tartozik a tolatókamera-rendszer, amely nélkül ebben a méretben szinte elképzelhetetlen a biztonságos tolatás.

 

A modell Euro5-ös motort kínál, amelyek a technológia és a teljesítmény összjátéka nyomán semmihez sem fogható menetkomfortot kínál, új távlatokat nyitva a hosszú távú utazás terén. Az élénk 2.8 CRD közös nyomócsöves dízelmotor alapkivitelben kínált részecskeszűrővel 163 lóerőt és 360 Nm forgatónyomatékot teljesít. A motor üzemanyag-fogyasztása kiváló, ha figyelembe vesszük a 2,2 tonnás súly mellé rendelt 9,5l/100km fogyasztást, mely így tekintélyes hatótávolságot tesz lehetővé.

 

A cikk az Ügyvédvilág 2013. februári számában jelent meg.


Kapcsolódó cikkek

2023. május 31.

Ford Explorer PHEV Platinum – Újra(át)tervezve

1990 óta íródik történelme az Explorernek, melyet most az alapoktól újraterveztek. Maradt az igazi amerikai feeling, természetesen hatalmas dobozba csomagolva, és amely már egy összetett hibrid rendszert is kínál.

2023. május 26.

Szabadtéren szabadabban

Ennyire gazdag szabadtéri színjátszás sehol máshol nincs a világban. Íme a nyári kínálat!

2023. május 19.

Bécs folyamatos fejlődésben

A világ egyik legélhetőbb városa egyszerre újít, kísérletez, tervez és megvalósít, hogy az ott élők a lehető legjobban érezzék magukat.