Sajtóközlemények


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A BorsodChem 1,2 milliárd euró értékű felvásárlásában nyújtott tanácsadásért az Allen & Overy lett „Az év ügyvédi irodája Magyarországon”


Becher Ákos és Molnár Gábor a Horváth és Társai DLA Piper új partnerei

Budapest, 2009. január 21. – A Horváth és Társai DLA Piper nemzetközi ügyvédi iroda partnerré nevezte ki két vezető ügyvédjét. Becher Ákos a jövőben az iroda Ingatlanjogi, míg Molnár Gábor a Társasági jogi Csoportját vezeti partnerként. A budapesti irodában dolgozó két ügyvéd kinevezésére a DLA Piper nemzetközi irodahálózatában dolgozó 51 további partner kinevezésével egy időben került sor.

Becher Ákos (35 éves) a hazai és a határokon átívelő ingatlan-tranzakciókban tett szert széles körű tapasztalatokra (mint az Aréna Bevásárlóközpont aAIM Group Ltd. általi felvásárlása, eszközérték: 381 millió euró). Ezen kívül széles körű tapasztalatokat szerzett a tőkeáttételes finanszírozással lebonyolított ingatlanakvizíciók területén és az ilyen típusú komplex ügyletek adójogi aspektusainak kezelésében. Becher Ákos a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen 1998-ban végzett közgazdászként, majd 2000-ben jogi diplomát szerzett. Ezt követően a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál szerzett adószakértői oklevelet 2001-ben. Becher Ákos 2000 óta dolgozik a Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Irodában. Magyar anyanyelvén kívül angolul és németül beszél.

Molnár Gábor (36 éves) vállalatfelvásárlásokra és -összeolvadásokra, valamint tőkepiaci tranzakciókra szakosodott ügyvéd-ként nyújt jogi tanácsokat a befektetőknek és céltársaságoknak egyaránt. Közreműködött az utóbbi évek több kiemelkedő tőkepiaci és private equity tranzakciójában (pl. a BorsodChem Permira általi felvásárlása, eszközérték: 1,1 milliárd dollár), amelyek során elsősorban hazai és nemzetközi társaságoknak nyújtott jogi tanácsokat magyarországi befektetéseik megvalósítása és beruházásaik lezárása során. Molnár Gábor 1997-ben szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, majd az Egyesült Királyság Chevening ösztöndíjasaként 1998-ban LL.M fokozatot szerzett a Bristoli Egyetemen. Molnár Gábor 2003-ban a University of Oxford Magister Juris fokozatát szerezte meg. A Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Irodának 2003 óta tagja. Magyar anyanyelvén kívül angolul beszél.

„Mindkét új partner olyan képességekre és készségekre tett szert eddigi szakmai pályafutása során, amelyek valódi értéket képviselnek az ügyfelek számára, és a partneri kinevezés ennek az óriási befektetett munkának az elismerése. Az új partnerek kinevezésében tükröződik a DLA Piper töretlen optimizmusa és a menedzsment abbéli meggyőződése, hogy szaktudásuk segítségével az iroda a jelenlegi gazdasági válság kihívásait új üzleti lehetőségekké alakíthatja át.” – mondta Posztl András, a Horváth és Társai DLA Piper irodavezető partnere.

A Horváth és Társai DLA Piper gazdasági joggal foglalkozó ügyvédi irodaként hazai és külföldi vállalati ügyfeleknek nyújt integrált jogi szolgáltatásokat, nagymértékben támaszkodva munkatársai nemzetközi tapasztalataira és helyi szakértelmére a fokozódó üzleti versenyben Magyarországon. 1988-as megalakulása óta, az ügyvédi iroda elsősorban a társasági jogi és finanszírozási ügyletek területén alapozta meg hírnevét, ám a médiajoggal, a kereskedelmi ügyletekkel, valamint az ingatlanokkal foglalkozó szakcsoportjai is komoly erőt képviselnek a hazai jogi szolgáltatók piacán.

A DLA Piper az egyik legdinamikusabban fejlődő nemzetközi jogi szolgáltató, amely ma már 28 országban 66 irodával áll ügyfelei rendelkezésére. A Chicagóból és Londonból közösen irányított cég tavaly a Mergermarket hírügynökség szerint a világ első számú M&A jogi tanácsadója volt a vállalatfelvásárlási ügyletek száma alapján.

A visegrádi országokban folytatja terjeszkedését a Schönherr

Budapest, 2009. január 22.

A Schönherr, Közép-Európa egyik élvonalbeli jogi szolgáltatója – mely Magyarországon a Szécsényi Ügyvédi Irodával működik együtt – 2009. február 1-jével Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában folytatja terjeszkedését. A visegrádi országok piacaira történő belépéssel jelentősen, mintegy 50 fővel bővül az együttműködő ügyvédek száma. Az immár 12 európai országban működő Schönherr-irodákban így összesen 310 jogász áll majd az ügyfelek rendelkezésére.

„A terjeszkedéssel tovább erősítjük közép-európai vezető szerepünket, e piacokra történő belépése eredményeként ugyanis a Schönherr egyedülálló pozícióra tesz szert a régióban, ahol egyetlen más jogi szolgáltató sem rendelkezik hasonlóan kiterjedt közép-európai irodahálózattal.” – hangsúlyozta Christoph Lindinger, a Schönherr vezető partnere. „Az új irodákkal csatlakozó ügyvédek szaktudása hozzájárul irodahálózatunk szakmai csoportjainak kibővítéséhez, növelve ezzel annak lehetőségét, hogy minden egyes megbízást az adott szakterületen működő legképzettebb jogászunk lásson el, függetlenül attól, hogy a tranzakció melyik országban zajlik.” – tette hozzá Christoph Lindinger.

„Az elmúlt év során a Schönherrel történő együttműködés valódi garanciának bizonyult a határokon átnyúló, komplex (elsősorban vállalatfelvásárlási) ügyletekben történő közreműködésre, ami elsősorban az M&A üzletágunk jelentős bővülését eredményezte. Meggyőződésem, hogy a Schönherr folyamatos európai terjeszkedésével párhuzamosan, az általunk lebonyolított ügyletekben egyre nagyobb arányt képviselnek majd a nemzetközi tranzakciók.” – mondta dr. Szécsényi László, a Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda vezető partnere.

Prágában és Varsóban a Schönherr február 1-jétől veszi át a német Gleiss Lutz Ügyvédi Iroda által alapított jogi praxisokat, amelyek a jövőben Schönherr név alatt folytatják tevékenységüket. Pozsonyban hat tapasztalt helyi ügyvéd együttműködésével a Schönherr új irodát alapít.

Az irodák belföldi és külföldi projektekhez nyújtanak majd széles körű jogi szolgáltatásokat. Prágában a három fő tevékenység a vállalati jog/M&A tranzakciók, az ingatlan- és a versenyjog, míg a varsói iroda ezek mellett szerkezetátalakítási és projektfinanszírozási ügyekkel is foglalkozik.

A Schönherr Közép- és Kelet-Európa egyik meghatározó vállalati jogi szolgáltatója. Belgrádi, bécsi, brüsszeli, budapesti, bukaresti, kijevi, ljubljanai, szófiai és zágrábi irodáiban több mint 250 szakember nyújt jogi szolgáltatást helyi és nemzetközi ügyfelek számára. Az iroda komoly hagyományokkal rendelkezik a nemzeti és vállalati határokon átívelő, magas színvonalú gazdasági jogi tanácsadás területén.

BUDAPEST – 2011. március 24. – Az Egyesült Királyság vezető pénzügyi jogi folyóirata, az International Financial Law Review (IFLR) az Allen & Overy budapesti irodájának ítélte oda „Az év ügyvédi irodája Magyarországon” díjat. Az Allen & Overy a díjat a BorsodChem pénzügyi átstrukturálásában és a vállalat a Wanhua Industrial Group (Wanhua) általi felvásárlásában játszott tanácsadói szerepéért nyerte el. Az 1,2 milliárd euró értékű tranzakcióban az Allen & Overy vállalati, banki és hitelátstrukturálási szakcsoportjainak magyar, brit és hongkongi jogászai működtek közre tanácsadóként.
Az Allen & Overy budapesti irodája 2006 után idén második alkalommal nyerte el a rangos nemzetközi szakmai elismerést.

Az Allen & Overy számára a díjat a brit IFLR című folyóirat ítélte oda, amely a pénzügyi szolgáltatók, vállalatok, jogi irodák és vállalati jogászok első számú jogi témájú információforrása világszerte több mint 30 éve.

Az Allen & Overy a kínai Yantai tartomány többségi tulajdonában álló Wanhuát segítette tanácsadóként 2009 júniusától a vállalatfelvásárlás lezárásáig, 2011 januárjáig, amely során a Wanhua több lépcsőben irányító befolyást szerzett a BorsodChem felett, létrehozva ezzel a világ harmadik legnagyobb izocianát-gyártó vállalatát.

„Ez a tranzakció jó példája egy kínai vállalat által külföldön végrehajtott nagyon sikeres vállalatfelvásárlásnak. A kínai vállalat külföldön első ízben alkalmazott egy olyan innovatív felvásárlási stratégiát, amelynek végrehajtásával megszerezte a céltársaság alárendelt kölcsöntőkéjét (mezzanin hiteleit) és szenior hiteleit.” – mondta el az Allen & Overy budapesti irodájának bank- és pénzügyjogi praxisát vezető James Graham.

Az Allen & Overy budapesti irodájának vezető partnere, Lengyel Zoltán hozzáfűzte: „Az Allen & Overy két évvel ezelőtt – tovább erősítve jelenlétét a magyar piacon – regionális angol bank- és pénzügyjogi praxist épített ki Budapesten, amely James Graham vezetésével eredményesen működött közre e sokszereplős, határokon átívelő tranzakcióban. Tapasztalataink szerint a külföldi befektetők jelenleg is nagyon aktívak, és hosszú távú szerepet kívánnak vállalni a válság miatt csődközeli helyzetbe jutott magyarországi eszközök felvásárlásában és finanszírozásában. Ezért úgy gondoljuk, hogy regionális bank- és pénzügyjogi praxisunk továbbra is jelentős ügyletekben működhet közre.”

Az Allen & Overy közel 5000 jogászt, ezen belül 470 partnert foglalkoztat 36 irodában világszerte. Az Allen & Overy Magyarországon 1993-ban kezdte meg működését. A budapesti ügyvédi iroda 25 jogászt, ezen belül 2 partnert foglalkoztat. Az iroda sokrétű tapasztalatokkal és szaktudással rendelkezik elsősorban az M&A, bankjogi és tőkepiaci jogi tanácsadás területén. Az Allen & Overy budapesti irodájának árbevétele 2010-ben 33%-kal nőtt az előző évi, egymilliárd forint feletti bevételhez képest.

 

 

Újabb nemzetközi elismerést kapott a bpv | Jádi Németh Ügyvédi Iroda bővülő szakértői csapata

A prémium jogi szolgáltatásokat nyújtó, nemzetközileg minden évben elismert bpv | Jádi Németh Ügyvédi Iroda dinamikus és jól képzett csapata három új taggal bővült.

Szakértői csapatunk az év elején két nagy nemzetközi díjat vehetett át, mert számos olyan helyi és határokon átívelő vállalatfelvásárlási és fúziós ügylet lebonyolításához nyújtottunk ügyfeleinknek jogi segítséget a kihívásokkal teli globális gazdasági visszaesés alatt, melyek közül néhányat Magyarország legösszetettebb tranzakciói között tartanak számon. Irodánk két egymást követő évben – 2009-ben és 2010-ben – az egyik legjelentősebb pénzügyi magazin, a Corporate International elismeréseként lett a legjobb magyar ügyvédi iroda M&A kategóriában. 2011-ben pedig a DealMakers is elismerte tranzakciós tanácsadásunkat; nemzetközi díjazottjai között irodánk a vállalatfinanszírozás területén az év ügyvédi irodája lett Közép-Kelet-Európában.

Márciustól dr. Kovács György csatlakozott irodánk szenior csapatához, aki átfogó tapasztalatokkal rendelkezik energia-, bank- (és projektfinanszírozás) –, társasági (beleértve a felvásárlási és fúziós ügyleteket) –, európai, adó-, verseny- és szellemi alkotások jogával kapcsolatos ügyekben. Jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerezte. Tanulmányai során két LL.M. fokozatot ért el, az egyiket a Saarlandi Egyetem Jogi Karának európai gazdasági jogra és európai menedzsmentre, míg a másikat a Bostoni Egyetem Jogi Karán amerikai jogra és nemzetközi üzleti gyakorlatra szakosodva. Jelenleg adótanácsadói képzésen vesz részt. Mielőtt irodánkhoz csatlakozott volna olyan nemzetközi ügyvédi irodaláncok magyar irodáiban dolgozott, mint a Wolf Theiss, a Gide Loyrette Nouel és a DLA Piper. Számos nemzetközi szervezet aktív tagja (ELSA, HELA), rendszeresen tart európai jogi és szellemi alkotások jogával kapcsolatos előadásokat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, valamint szerzője megannyi európai jogi témájú tanulmánynak is. Folyékonyan beszél németül és angolul, valamint alapszinten franciául.

Ügyvédjelölti csapatunk dr. Stachó Krisztinával és dr. Zsigmond Antóniával egészült ki, akik jogi diplomájukat szintén a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerezték. Mielőtt irodánkhoz csatlakoztak volna, Krisztina a Nagy és Trócsányi, illetve az SBGK Ügyvédi Irodákban, míg Antónia a Luther, Gobert, Fest magyar irodájában dolgozott.

Dr. Jádi Németh Andrea a bpv irodavezető partnere így kommentálta az eseményeket:

„Büszke vagyok a csapatomra, akik szakértelmükkel és elhivatottságukkal kiemelkednek a magyar jogi piac szereplői közül. Rendkívül aktívak voltunk különösen az elmúlt 12 hónapban, és szolgáltatásaink kiválóságát ezek a nemzetközi elismerések jól tükrözik. Elégedett vagyok az Iroda elmúlt időszakban nyújtott teljesítményével, és bizakodással tekintek a jövő felé.”

 

 

Vitás ügyek rendezéséhez nyújt segítséget a Wolf Theiss legújabb kézikönyve

BUDAPEST – 2011. március 3. – Megjelent az ausztriai központú Wolf Theiss ügyvédiiroda-hálózat Közép- és Délkelet-Európa országainak perjogi intézményeit bemutató új kézikönyve. A regionális útmutató a jogviták rendezésének gyakorlati kérdéseit, a vitarendezési eljárás alapvető, országonként eltérő jellegzetességeit ismerteti.

Régiós jelenlétének köszönhetően a Wolf Theiss számos nemzetközi és magyarországi ügyfelének tud határokon átnyúló vagy a helyi igényekhez igazodó szolgáltatást nyújtani a peres eljárások tekintetében. Figyelemmel a rendes bíróságok és a választott bíróságok előtt indított perek számának és értékének jelentős növekedésére, a vitás ügyek egyre összetettebb jellegére és egyre nagyobb szakértelmet igénylő nehézségeire, a Wolf Theiss elérkezettnek látta az időt a kézikönyv második kiadásának megjelentetésére. A kiadvány értékes forrás lehet az iroda meglévő és leendő ügyfelei számára, mert lényegre törő áttekintést nyújt mindazon országok jogrendjének alapjairól és vitarendezéssel kapcsolatos eljárásairól, ahol a Wolf Theiss jogi szolgáltatásokat nyújt, azaz Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Magyarország, Koszovó, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területén.

A kézikönyv – többek között – táblázatos formában mutatja be az egyes országok vitarendezési eljárásainak alapvető jellegzetességeit, különösen a peres ügyek legfontosabb eljárási sajátosságait, a rendelkezésre álló ideiglenes vagy előzetesen végrehajtható intézkedések típusait, a fizetésképtelenséggel és a választott bíráskodással kapcsolatos jogintézményeket, valamint a külföldi rendes bírósági és választott bírósági ítéletek végrehajtásának lehetőségeit. A szerzők az egyes országok szabályrendszereit átlátható és összehasonlítható formában kívánták megjeleníteni, de emellett esettanulmányokkal és gyakorlati szempontok – például az eljárások hozzávetőleges idő- és költségigényének – leírásával igyekeztek még hasznosabbá tenni a kézikönyvet.

„A peres eljárás távolról sem ideális megoldás a felek vitáinak rendezésére, ezért elsősorban ennek elkerülésére kell törekedni. E célt szolgálja például a felek közti kapcsolat kezdeti szakaszában a szakszerű jogi munkával támogatott körültekintő szerződéskötés. Ha azonban a per elkerülhetetlenné válik, akkor az üzleti-kereskedelmi célokkal összhangban álló perstratégia kimunkálása nem nélkülözheti a vitával érintett jogrendszerek legfontosabb jellemzőinek megismerését. Új kézikönyvünkkel ehhez kívánunk hasznos segítséget nyújtani” – hangsúlyozta dr. Bárdosi Gábor, a Faludi Wolf Theiss peres eljárásokkal foglalkozó csoportjának vezető ügyvédje.

A Wolf Theiss ügyvédiiroda-hálózat legújabb regionális kézikönyve a http://bit.ly/e7ehwt link alatt tölthető le, angol nyelven.

Wolf Theiss

Az 1957-ben alapított Wolf Theiss Közép- és Kelet-Európa egyik vezető ügyvédi irodája, amely az elsők között fordított figyelmet e földrajzi régió összehangolt üzleti érdekeire és azok országonként differenciált, de bizonyos fokig egységes gondolkodásmódot igénylő megközelítésére. Ennek eredményeként mára 12 teljesen integrált irodával rendelkezik Albániában, Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, illetve Ukrajnában, és több mint 300 jogász támogatja ügyfelei üzleti tevékenységét. A Wolf Theiss a kereskedelmi jog minden területére kiterjedően nyújt jogi tanácsadást mind helyi, mind pedig nemzetközi színtéren, különös tekintettel a peres ügyek, társasági jog (különösen a vállalat-felvásárlások és a cégjogi átstrukturálások), az ingatlan- és környezetvédelmi jog, az energiajog, a bank- és tőkepiaci ügyletek területein.

A közelmúltban Az Év Ügyvédi Irodája Magyarországon díjat elnyerő Faludi Wolf Theiss 2007 novemberében jelent meg a hazai piacon a Wolf Theiss-hálózat teljes jogú tagjaként, és azóta méltán vívta ki rangos és az üzleti életben meghatározó súllyal jelen lévő ügyfelei elismerését. Jelenleg 20 fős jogi csapata prominens magyar és nemzetközi társaságoknak, bankoknak és befektetőknek, valamint magán- és állami intézményeknek nyújt jogi szolgáltatásokat nemzetközi és hazai tranzakciókban és peres eljárásokban.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

A Balaton hullámain

A magyar tenger népszerűbb, mint valaha. A menetrend szerinti járatok és a programhajók változatos élményt kínálnak, a tóparti településeket pedig vonattal akár éjszaka is elérhetjük.