Jogtár®-kisokos: a Döntvénykeresés új lehetőségei a Jogtáron


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idei évben különösen nagy hangsúlyt fektetünk a döntvénykeresés fejlesztésére. Ennek részeként újabb funkciók érhetők el a Jogtáron: szövegkörnyezet mutatása a döntvénykereső találati listájában, valamint speciális szűkítési és listarendezési lehetőségek.

Szövegkörnyezet a döntvényes találati listákban

Sokak számára nehézséget okoz az esetjogi kutatás során a keresés eredményeképpen kapott gyakran sokelemű találati listák értelmezése, a találatok relevanciájának megállapítása. A Döntvénykereső találati listájában már a keresett kifejezés szövegkörnyezete is látható. Sárga színnel emeljük ki, hogy az egyes találatokban hol fordul elő a keresett kifejezés.

Amikor több keresést végzünk egymás után, hasznos lehet látni, hogy mi volt a keresett kifejezés, szókombináció. Ezt segíti, hogy a keresett kifejezést a lista tetején mutatjuk, mellette további támpontot nyújt, hogy a találatok számát zárójelben ellenőrizheti a felhasználó.

Döntvénykeresés 1

Döntvényes találati listák rendezése – legfrissebb döntvények előresorolása

A döntvények esetében lehetőség van a találati listát átrendezni: előrehozhatjuk a legfrissebb találatokat. A jobb felső sarokban az alapbeállítás helyett a legfrissebb döntvények lehetőséget választva az adatbázisba a legutóbbi frissítéskor bekerült tartalmak kerülnek a lista elejére.

Döntvénykeresés 2

Speciális szűkítési lehetőségek döntvénykereséshez – újdonság: témakörök

A döntvények esetében számos speciális szűkítési lehetőség áll a felhasználók rendelkezésére. A listák szűrhetőek döntvénytípus szerint (BHGY, BH, BDT stb.) vagy a bíróság neve, meghozatal éve és egyéb szempontok szerint.

Újdonság, hogy a korábbi általános jogterületek helyett részletesebb, pontosabb témakörökre tértünk át, amelyek esetjogi kutatás során is hasznos segítségül szolgálhatnak a találati listák szűkítésére. A keresést fókuszálhatjuk a döntvények egy adott szűkebb témakörhöz (pl. általános forgalmi adó, egyéni vállalkozás, építésügy, ingatlan) kapcsolódó csoportjára.

A szűkítési panel új szöveges szűrőjébe gépelve (pl. adó…) tovább csökkenthetjük a releváns témakörök számát.

Döntvénykeresés 3

Nézze meg frissített videósegédleteinket itt!

Az új funkciók minden Döntvénytár termékkel rendelkező ügyfelünk számára elérhetők.

Visszajelzése fontos számunkra: örömmel vesszük, ha az új funkciók kapcsán megosztja velünk észrevételeit, javaslatait.

A cikk a Wolters Kluwer Hungary Kft. termékeire/szolgáltatásaira vonatkozó reklámot tartalmaz.

Nyári képzési akció


Kapcsolódó cikkek