A Budapesti Ügyvédi Kamara rendkívüli hírlevele Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Határozatlan ideig elhalasztják a Budapesti Ügyvédi Kamara rendezvényeit és oktatási eseményeit.

“Tisztelt Kollégák!

Nehéz döntést kellett hozni. De tudom, hogy felelőset hoztam.

Személye, tevékenysége és mondanivalója okán talán mindennél aktuálisabbak most Alexander Fleming gondolatai: “Minden pillanatban két út van előttünk; ezek közül ki kell választanunk az egyiket, és nem tudjuk, merre vezet a másik. Lehet, hogy a jobbat választottuk, de lehet, hogy sohasem fogjuk megtudni, melyik a jobb”.

A döntés nehézségénél azonban sokkal nagyobb az a felelősség, amit a tagság a Kamara vezetésétől elvár, hiszen minden döntésünkkel a tagságnak és a tagságért kell felelnünk.

A ma reggel megtartott rendkívüli vezetőségi ülésen meghallgatott vélemények alapján – amelyen elemeztük a nagy létszámú csoportos rendezvények kockázatát a járvánnyal összefüggő hírek okán -, úgy döntöttem, hogy minden kontakt, azaz csoportos élőszavas oktatási esemény, ideértve az Ügyvédiskola, Ügyvédakadémia, a más pályáról érkezett kollégák képzési programja, illetőleg a konferenciák megrendezését – ellenkező döntésig – a BÜK felfüggeszti. A hallgatók, oktatók, előadók haladéktalan értesítéséről rendkívüli hírlevél és direkt mail formájában, valamint a honlapon történő közzététellel gondoskodom.

A döntés ellenére a BÜK természetesen biztosítja a kötelező képzésben előírt kreditpontok megszerzésének lehetőségét, mivel a korábbi elnökségi döntés alapján minden tagunk számára 16 kreditpont jóváírása biztosított lesz az év folyamán e-learning oktatás formájában.

A BÜK egyéb rendezvényeivel kapcsolatos további tájékoztatást – a helyzet függvényében – a későbbiekben teszem meg. A most elhalasztott rendezvények új időpontjai később kerülnek kijelölésre.

A döntést illetően bízva a kollégák megértésében és támogatásában,

üdvözlettel,
Tóth M. Gábor”

(bpugyvedikamara.hu)


Kapcsolódó cikkek

2021. október 21.

Szigorodik a gyártói jótállási szabályozás jövőre

Európai Uniós irányelvek átültetése miatt 2022. január elsejével drasztikusan átalakul a fogyasztói adásvételi szerződésekre irányadó hazai szabályozás, ami minden vállalkozást, amelynek közvetlenül, vagy közvetetten „köze” van a fogyasztókhoz, érint – derül ki a CERHA HEMPEL közleményéből.