A követelés nyilvántartásba-vételi díjak nyilvántartása


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az OBH a „Bíróságok Díjfedezeti Letéti számláin kezelt hitelezői nyilvántartásba-vételi díjak kimutatása” elnevezéssel új adatbázist indított, ahol a kérdésre bárki választ kaphat.

Az Országos Bírósági Hivatal által kezdeményezett fejlesztés keretében készült új adatbázis a felszámoló szervezetek részére szolgáltat naprakész információkat a nyilvántartásba-vételi díjak hitelezők általi befizetéseivel kapcsolatban.

A fejlesztés eredményeként:

  • a felszámoló szervezetek számára a hitelezői nyilvántartási díjak tekintetében is biztosításra kerül az elektronikus kapcsolattartás a bírósági eljárásokban, ugyanis ezen beadványaikat is papír alapú beadványok mellőzésével, elektronikus úton küldhetik meg a bíróságoknak,
  • minden felszámoló szervezet– a Gazdasági Hivatalok megkeresése nélkül – elektronikus felületen keresztül, naprakész, azonnali információhoz juthat a felszámolás alatt álló szervezetek hitelezői befizetéseivel kapcsolatosan,
  • tanúsítvánnyal, elektronikus aláírással ellátott, letölthető dokumentumok állíthatók elő a programból, amelyek a bírósági eljárások során is benyújthatók,
  • a felszámoló szervezet országos szinten láthatja azon felszámolási ügyek hitelezői befizetéseit, amelyekben kirendelte a bíróság.

Az adatbázis a birosag.hu honlapon 2020. november 23-ától, az Adatbázisok menüpont alatt, a Felszámolói díjfedezeti letét webes adatbázis –   https://dijfedezet.birosag.hu/ – oldalon érhető el.

(birosag.hu)
Kapcsolódó cikkek

2024. március 5.

Elfogadás küszöbén az Európai Unió mesterséges intelligencia rendelete

A Mesterséges Intelligencia Rendelet (AI Act) közel három évig tartó uniós vitája és előkészítése február elején zárult le. Az egyeztetések során Magyarország következetesen azt az álláspontot képviselte, miszerint az európai vállalkozásokat és fejlesztéseket támogató szabályozásra van szükség, amely nem növeli feleslegesen a bürokráciát, továbbá kellő mozgásteret biztosít a tagállamok számára.