A követelés nyilvántartásba-vételi díjak nyilvántartása


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az OBH a „Bíróságok Díjfedezeti Letéti számláin kezelt hitelezői nyilvántartásba-vételi díjak kimutatása” elnevezéssel új adatbázist indított, ahol a kérdésre bárki választ kaphat.


Az Országos Bírósági Hivatal által kezdeményezett fejlesztés keretében készült új adatbázis a felszámoló szervezetek részére szolgáltat naprakész információkat a nyilvántartásba-vételi díjak hitelezők általi befizetéseivel kapcsolatban.

A fejlesztés eredményeként:

  • a felszámoló szervezetek számára a hitelezői nyilvántartási díjak tekintetében is biztosításra kerül az elektronikus kapcsolattartás a bírósági eljárásokban, ugyanis ezen beadványaikat is papír alapú beadványok mellőzésével, elektronikus úton küldhetik meg a bíróságoknak,
  • minden felszámoló szervezet– a Gazdasági Hivatalok megkeresése nélkül – elektronikus felületen keresztül, naprakész, azonnali információhoz juthat a felszámolás alatt álló szervezetek hitelezői befizetéseivel kapcsolatosan,
  • tanúsítvánnyal, elektronikus aláírással ellátott, letölthető dokumentumok állíthatók elő a programból, amelyek a bírósági eljárások során is benyújthatók,
  • a felszámoló szervezet országos szinten láthatja azon felszámolási ügyek hitelezői befizetéseit, amelyekben kirendelte a bíróság.

Az adatbázis a birosag.hu honlapon 2020. november 23-ától, az Adatbázisok menüpont alatt, a Felszámolói díjfedezeti letét webes adatbázis –   https://dijfedezet.birosag.hu/ – oldalon érhető el.

(birosag.hu)
Kapcsolódó cikkek

2022. május 25.

58 millió forintot kell visszafizetnie a CIB Banknak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint fogyasztóvédelmi bírság kiszabása mellett arra kötelezte a CIB Bankot, hogy csaknem 58 millió forint jogtalanul felszámított díjat fizessen vissza.

2022. május 25.

Coface: Romlott a régió fizetésképtelenségi helyzete

A 2020-as csökkenés után, 2021-ben emelkedett a vállalati fizetésképtelenségek száma Közép- és Kelet-Európában (KKE), a legtöbb országban csaknem elérve a járvány előtti szintet – derül ki a Coface hitelbiztosító legújabb elemzéséből.