A követelés nyilvántartásba-vételi díjak nyilvántartása

Az OBH a „Bíróságok Díjfedezeti Letéti számláin kezelt hitelezői nyilvántartásba-vételi díjak kimutatása” elnevezéssel új adatbázist indított, ahol a kérdésre bárki választ kaphat.


Az Országos Bírósági Hivatal által kezdeményezett fejlesztés keretében készült új adatbázis a felszámoló szervezetek részére szolgáltat naprakész információkat a nyilvántartásba-vételi díjak hitelezők általi befizetéseivel kapcsolatban.

A fejlesztés eredményeként:

  • a felszámoló szervezetek számára a hitelezői nyilvántartási díjak tekintetében is biztosításra kerül az elektronikus kapcsolattartás a bírósági eljárásokban, ugyanis ezen beadványaikat is papír alapú beadványok mellőzésével, elektronikus úton küldhetik meg a bíróságoknak,
  • minden felszámoló szervezet– a Gazdasági Hivatalok megkeresése nélkül – elektronikus felületen keresztül, naprakész, azonnali információhoz juthat a felszámolás alatt álló szervezetek hitelezői befizetéseivel kapcsolatosan,
  • tanúsítvánnyal, elektronikus aláírással ellátott, letölthető dokumentumok állíthatók elő a programból, amelyek a bírósági eljárások során is benyújthatók,
  • a felszámoló szervezet országos szinten láthatja azon felszámolási ügyek hitelezői befizetéseit, amelyekben kirendelte a bíróság.

Az adatbázis a birosag.hu honlapon 2020. november 23-ától, az Adatbázisok menüpont alatt, a Felszámolói díjfedezeti letét webes adatbázis –   https://dijfedezet.birosag.hu/ – oldalon érhető el.

(birosag.hu)Kapcsolódó cikkek:


100 millió eurós bírságot kapott a Google Olaszországban
2021. május 14.

100 millió eurós bírságot kapott a Google Olaszországban

102 millió eurós bírságot szabott ki az olasz versenyhivatal a Google-re. A 36 milliárd forintnak megfelelő összeget azért kell befizetnie az amerikai cégóriásnak, mert a hatóság szerint visszaélt piaci dominanciájával.