A veszélyhelyzetet hosszabbították meg, nem a korlátozó intézkedéseket Koronavírus Veszélyhelyzet


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megjelent a 505/2020. (XI. 17.) Korm. rendelet a 2020. november 4-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról. A Kormányzati Tájékoztatási Központ felhívta a figyelmet, hogy a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte a koronavirus.gov.hu honlapon: a ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig.

A kormányrendelet az alábbi hivatkozáson elérhető:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A2000505.KOR&timeshift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT


Kapcsolódó cikkek

2020. november 14.

5%-os áfa, döntés a veszélyhelyzet idején lejáró okmányokról és a Magyar Honvédség a kórházakban

5%-os áfa az elvitelre vagy házhoz szállítással értékesített étel- és italforgalomra, a veszélyhelyzet ideje alatt a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányok a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek. A kórházak zavartalan működésének, valamint az egészségügyi dolgozók segítése érdekében a Honvédség közreműködik a kórházakban.