Bombával fenyegetőzött, letöltendő börtönt kapott


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A közlemény szerint a férfi – miután a párja szakított vele – 2021. június 22-én felhívta a 112-es segélyhívót és valótlan bejelentést tett mondván, bomba robban délután az egyik budapesti rendőrkapitányságon, amelynél a korábbi élettársa dolgozott. A vádlott elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról – tették hozzá.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon közveszéllyel fenyegetés bűntettében bűnösnek talált férfit 10 hónap börtön fokozatú szabadságvesztéssel sújtották, továbbá elrendelték a vele szemben – hasonló bűncselekmény elkövetése miatt – korábban kiszabott 1 év 6 hónap szabadságvesztés végrehajtását is.

Az indoklásban az eljáró bíró kifejtette, hogy a fokozatosság elve és a büntetési célok figyelembevétele mellett nem látja reális lehetőségét annak, hogy a végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásánál enyhébb büntetés  visszatartaná a férfit a hasonló cselekmények elkövetésétől, hiszen a korábbi felfüggesztett szabadságvesztésnek sem volt visszatartó ereje. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője pedig három munkanap gondolkodási időt tartott fent az esetleges jogorvoslat bejelentésére – áll a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2017. március 29.

Bankokat fenyegetett bombatámadással

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 35 éves nővel szemben, aki 2015 és 2016 években összesen nyolc alkalommal telefonált pénzintézetekben elhelyezett bombák robbanásával fenyegetve.

2021. június 30.

Börtönbe kerül az áruházat Molotov-koktélos támadással fenyegető férfi

Több évre börtönbe kerül az a férfi, aki az egészségügyi veszélyhelyzet idején telefonon azzal fenyegette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletesét, hogy amennyiben nem intézkedik egy angyalföldi élelmiszer-áruházban lévő tömeg feloszlatására, Molotov-koktélos támadást intéz a bolt ellen.