Elítélték a sikkasztó parlamenti raktárost


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa folytatólagosan, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztás büntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 2 év börtönre ítélte az ügy elsőrendű vádlottját – áll a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A vád szerint a Parlament épületében dolgozó raktáros 2014 áprilisa és 2016 januárja között több mint 100 darab számítástechnikai eszközt tulajdonított el, amelyeket a mélygarázson, valamint a személyzeti bejáraton keresztül vitt ki az épületből. Ebben segítségére volt országgyűlési őrként dolgozó élettársa is, aki az ügy II. rendű vádlottja.

A raktáros a lopott tárgyakat az ügy III. és IV. rendű vádlottjainak és más ismeretlen személyeknek értékesítette.

A Katonai Tanács az elsőrendű vádlottat 2 év börtönbüntetésre, 2 év közügyektől való eltiltásra, 400 ezer forint pénzbüntetésre, valamint 3.415.000 forint ítélte.

A másod- és harmadrendű vádlottakra felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabott ki a bíróság, míg a negyedrendű vádlottat pénzbüntetésre ítélte. A fentieken kívül valamennyi vádlottat vagyonelkobzásra is ítélte.

Az ítélet nem végleges.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. augusztus 29.

Vádat emeltek sikkasztás miatt egy volt főmuzeológus ellen

Sikkasztás miatt vádat emelt a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség egy volt főmuzeológus ellen, aki egy budapesti múzeum raktárából a rábízott gyűjteményből mintegy harmincmillió forint értékben műtárgyakat tulajdonított el 2016-2017-ben – közölte a fővárosi főügyészhelyettes.