Elítéltek egy román-moldovai embercsempészt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Három év börtönbüntetésre ítélt és hat évre kiutasított Magyarország területéről egy román-moldovai kettős állampolgárságú embercsempészt a bíróság – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

A férfit, aki hétfőn hat embert akart a jogszabályi rendelkezések megkerülésével Magyarországról Ausztriába szállítani, az Ajkai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

Az afgán állampolgárságú menekültek Szerbiából egy szintén afgán embercsempész közreműködésével akartak Ausztriába jutni, és ezért 3500 eurót helyeztek letétbe. A pénzt az embercsempész a megbízás teljesítése után kapta volna meg.

A 26 éves férfi a román rendszámú személygépkocsijába hétfő hajnalban vette fel a határt illegálisan átlépőket, akik nem sokkal korábban egy ismeretlen kíséretében jutottak Magyarországra. Egy ember a sofőr mellett, négy hátul, egy pedig a csomagtartóban utazott.

Ajka-Bakonygyepes közelében a rendőrök feltartóztatták, majd előállították őket. Az ítélet jogerős.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2020. július 20.

Embercsempészt fogtak Pápánál

Letartóztatott a Veszprémi Járásbíróság egy 40 éves román férfit, aki hat migránst próbált meg Magyarországról Ausztriába csempészni – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.