Hat év fegyházra ítéltek egy nőt Zalaegerszegen rablásért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vádlott a felfüggesztett börtönbüntetése alatt rabolt ki egy idős férfit – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék.

A nő tavaly júniusban azzal keresett meg az otthonában egy 89 éves férfit, hogy segít a gondozásában. Az idős ember távozásra szólította fel a vádlottat, aki ezt nem vette tudomásul, benyomta a lakás ajtaját és fellökte a férfit. A nő a földre került férfi karját megragadva megpróbálta lerántani a kezére rögzített autóstáskát, amelyet a dulakodás közben elszakított.  Az abban lévő pénztárcából kivett 190 ezer forinttal elhagyta a lakást. Az idős ember az esés következtében a kezén és a lábán zúzódásokat, valamint bevérzéses sérülést szenvedett.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a vádlottat a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt hat év fegyházbüntetésre ítélte. Enyhítette a megítélését, hogy a kár megtérült, de súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy a nő a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt, néhány hónappal a korábbi elítélése után, illetve idős korú sérelmére követte el.

A bíróság elrendelte a korábban kiszabott egy év börtönbüntetés utólagos végrehajtását is. Az ítélet egyelőre nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 1.

Még egyszerűbb az ügyintézés a kormányablakokban

Tovább egyszerűsödik az ügyintézés a kormányablakoknál, mert már azok az ügyfelek is élvezhetik a papírmentes ügyintézés előnyeit, akik eddig nem rendelkeztek digitális aláírással vagy ügyfélkapus regisztrációval.