Ismét Civil- és cégnap lesz a Fővárosi Törvényszéken


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt évek sikerei nyomán, a Fővárosi Törvényszék (FT) Gazdasági Kollégiuma, az FT Cégbírósága, valamint a Civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket nyilvántartó csoportja 2023. június 21-én ismét megszervezi a Civil- és cégnapot.

A rendezvény iránt érdeklődők előadásokat hallgathatnak meg többek között a kényszertörlés megszüntetésének aktuális kérdéseiről, a civil szervezetek közhasznú jogállásának nyilvántartásba vételére irányuló eljárások során előforduló problémákról, az alapítványok nyilvántartásba vételére és a változásbejegyzésére irányuló eljárások jogalkalmazási nehézségeiről, valamint a civil nyilvántartásba vételi eljárások adóigazgatási következményeiről is.

Az előadásokat követően idén is lesz lehetőség kérdéseket feltenni a témák szakértőinek. A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztrációhoz kötött.

A programról bővebb információ a Fővárosi Törvényszék honlapján olvasható.

A szervezők a jelentkezéseket 2023. június 16-án 12.00 óráig várják a ftrendezveny@birosag.hu e-mail-címre.


Kapcsolódó cikkek

2022. június 10.

Civil- és Cégnapot rendeznek a Fővárosi Törvényszéken

A Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma Civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket nyilvántartó csoportja 2022. június 16-án 13.00 és 16.00 óra között Civil- és Cégnapot rendez a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának Nádor utcai épületében.
2022. június 22.

Számos jogi probléma került terítékre a Civil- és Cégnapon

Nagy érdeklődés övezte a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának Civil- és Cégnapját, amelyet dr. Orosz Gabriella, a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumának vezetője nyitott meg a Nádor utcában – írja közleményében a Fővárosi Törvényszék.