Ítélet született a debreceni autós ámokfutó ügyében


Tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte a debreceni autós ámokfutót a bíróság – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken.

A férfi ellen az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat – írták. Felidézték: a vádlott 2022. február 8-án autójával ittas állapotban menekült a rendőrök elől és a többszöri figyelmeztetés ellenére sem állt meg, sőt gépjárművét nagy sebességgel az egyik őt megállítani szándékozó rendőr felé irányította, akinek sikerült elugrania előle.

A Debreceni Járásbíróság a férfit az ügyészi vádirattal egyezően bűnösnek mondta ki, így halmazati büntetésül 11 év fegyházbüntetésre ítélte és 7 évre eltiltotta a járművezetéstől. A bíróság megállapította, hogy mivel a vádlott erőszakos többszörös visszaeső, ezért nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen – áll a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. december 13.

15 évet kapott a brutális ámokfutó

Jogerősen 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta pénteken a Szeged Ítélőtábla azt a szentesi férfit, aki 2013-ban brutálisan bántalmazta lakótársát, majd négy évvel később ámokfutása során saját gyermekeire és édesanyára támadt.
2016. december 14.

Elítélték a kecskeméti gázolót

A vádlottat gyorsított eljárásban letöltendő fogházbüntetésre ítélték, valamint a korábban hasonló bűncselekmény miatt kiszabott, de felfüggesztett büntetését is le kell töltenie.