Járókeretes idős asszonyt gázolt biciklijével, hogy kirabolja


Gyorsított eljárásban 6 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélt a bíróság nem jogerősen egy férfit, aki április elején a nagykátai temetőben rabolt.

A vádlott április 5-én nekihajtott az idős nőnek, akit kézzel is meglökött. Az asszony a földre esett, támadója elvette tőle a táskáját, amelyben a nő mobiltelefonja, kulcsai, személyes iratai és 28 ezer forint készpénzt tartalmazó pénztárcája volt és elvitte a táskáját – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A férfi letartóztatását április 14-én rendelte el a Budakörnyéki Járásbíróság, a bűncselekmény felismerésére, elhárítására a koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének gyanújával.

A Nagykátai Járásbíróság április 26-án gyorsított eljárásban hozott ítéletet, rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért 6 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így az ítélet nem jogerős – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek