Bejegyzések Budapest Környéki Törvényszék címkével

2024. május 30. Napi

OBH: eredményes évet zárt a Budapest Környéki Törvényszék

Ismét eredményes évet zárt a Budapest Környéki Törvényszék (BKT) 2023-ban: tovább csökkent a folyamatban lévő ügyek száma, miközben javult az ítélkezés megalapozottsága – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, Senyei György a törvényszék összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón. Gerber Tamás, a BKT elnöke pedig hangsúlyozta: a törvényszéken elsőfokon nincs öt évnél régebb óta húzódó büntetőügy.

2023. június 14. Napi

Elsőfokon ítélt a bíróság a brókerbotrány ügyében

A Hungária Értékpapír Zrt. ügyében több milliárdos sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt a két tulajdonost 8, illetve 7 év börtönre, 4 társukat pedig rövidebb szabadáságvesztésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú ítéletével.

2023. június 1. Napi

Eredményes évet zárt a Budapest Környéki Törvényszék tavaly

Eredményes évet zárt a Budapest Környéki Törvényszék (BKT) tavaly: 16 százalékkal csökkent a folyamatban lévő ügyek száma és 55 százalékkal a két éven túli ügyeké, miközben javult az ítélkezés megalapozottsága – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöki kabinetjének vezetője csütörtökön Budapesten.

2023. május 10. Napi

Elítélték a kenőpénzért nyelvvizsgáztatókat

Másodfokon, jogerősen elítéltek mintegy száz vádlottat, akik a sikeres nyelvvizsgáért egyenként többszázezer forint kenőpénzt fogadtak el több ezer vizsgázótól több mint egy évtized alatt – tudatta a Budapest Környéki Törvényszék honlapján kedden.

2022. február 1. Napi

87 éves férfi kapott tíz év börtönt emberölés miatt

Tíz év börtönre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében egy 87 éves férfit, aki tavaly januárban azért ölte meg élettársa lányát, mert azt hitte, elvették a nyugdíját.