Koronavírusos viccelődésből lett vádemelés Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy férfi ismerősére ijesztett rá azzal, hogy annak pozitív a tesztje, és megy érte a mentő – az ügyészség büntetővégzés meghozatalát és pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádirat szerint a vádlott, egy ötvenegy éves férfi ismerőse volt egy másik férfinak, a sértettnek. A vádlott tudomást szerzett tarról, hogy a sértettet a munkahelyén 2020. április 6-án koronavírus tesztnek vetették alá, és ha az eredmény pozitív, akkor aznap este telefonon fogják értesíteni a sértettet. A vádlott az esti órákban felhívta a sértettet azzal, hogy a teszteredménye pozitív lett, csomagoljon össze, mert érkezik hozzá a mentő, hogy karanténba szállítsák. A sértett megijedt, összekészítette a holmiját, azonban  a mentő – mivel a sértett tesztje valójában negatív lett – nem érkezett meg.

A Budapesti XIII. kerületi rendőrök azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki a terheltet. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen félelemkeltéssel elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalást mellőzve – büntetővégzésben szabjon ki pénzbüntetést a vádlottal szemben – derül ki az ügyészség közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 20.

Társadalmi felelősségvállalás kérdése is a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

Évente közel 200 milliárd forintot fizetnek be a hazai vállalkozások rehabilitációs hozzájárulásként az államkasszába, mivel a foglalkoztatottak között a megváltozott munkaképességű alkalmazottak aránya nem éri el az öt százalékot. Becslések szerint ez a csoport akár 100 ezres tartalékot is jelenthet a magyar munkaerőpiacnak. Az ezen munkavállalók munkába állításához szükséges jól átgondolt stratégia kidolgozásához és megvalósításához a legtöbb vállalat jelenleg nem tud megfelelő szakembert allokálni, ezért érdemes külsős szakértő vagy HR szolgáltató támogatását bevonni.

2024. június 20.

MOKK: tudatosabban tervezik vagyoni viszonyaikat a házasságra készülők

Egyre idősebb korban házasodnak a magyarok, a nők átlagosan már csaknem harminc évesen kötnek először házasságot. A magasabb életkorral gyakran nagyobb vagyon jár, ami a közjegyzők tapasztalatai szerint az egyik oka, hogy egyre többen kötnek házassági vagyonjogi szerződést. Az általános vélekedéssel szemben ez nemcsak a kapcsolat megszűnése esetén segítheti a feleket, de egy bedőlt hitel tekintetében a közös családi vagyon egy részét is megmentheti. Sokan pedig azért szerződnek a házastársukkal, mert több kapcsolatból is született gyermekük, és azt szeretnék, hogy egyenlően örököljenek utánuk.