Koronavírusos viccelődésből lett vádemelés Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy férfi ismerősére ijesztett rá azzal, hogy annak pozitív a tesztje, és megy érte a mentő – az ügyészség büntetővégzés meghozatalát és pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádirat szerint a vádlott, egy ötvenegy éves férfi ismerőse volt egy másik férfinak, a sértettnek. A vádlott tudomást szerzett tarról, hogy a sértettet a munkahelyén 2020. április 6-án koronavírus tesztnek vetették alá, és ha az eredmény pozitív, akkor aznap este telefonon fogják értesíteni a sértettet. A vádlott az esti órákban felhívta a sértettet azzal, hogy a teszteredménye pozitív lett, csomagoljon össze, mert érkezik hozzá a mentő, hogy karanténba szállítsák. A sértett megijedt, összekészítette a holmiját, azonban  a mentő – mivel a sértett tesztje valójában negatív lett – nem érkezett meg.

A Budapesti XIII. kerületi rendőrök azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki a terheltet. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen félelemkeltéssel elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalást mellőzve – büntetővégzésben szabjon ki pénzbüntetést a vádlottal szemben – derül ki az ügyészség közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2022. december 1.

Ügyvédi munkadíj – Ki fizeti a pernyertes ügyvédjét

Aki még soha nem pereskedett, az talán magától értetődőnek veszi, hogy a pernyertes fél perköltségeit a pervesztes fizeti. Egy per lezárása után a pernyertes mégis könnyen azzal szembesülhet, hogy a győzelme bizony pürrhoszi volt, és komoly költségei maradnak térítés nélkül. Milyen hatásai vannak a jelenségnek az üzleti életre, és hogyan kezeljük ennek kockázatait?