Közérdekű munka lett az ítélet lopásért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Tatabányai Járásbíróság 2019. október 4-én a vádlottat lopás vétsége miatt 60 óra közérdekű munkára, valamint 63.389.- forint vagyonelkobzásra ítélte.

A nő egy tatabányai hotelben dolgozott, mint szobaasszony. A hotelben 2019. július 15-én szállt meg a francia sértett, aki reggel elhagyta a szobáját, az ajtajára kiakasztotta a „takarítást kérek” táblát, a kulcsot pedig leadta a recepción. A vádlott bement a szobába és a sértett bőröndjéből kivett 50 eurot, 3 használt farmernadrágot és 3 pólót. A vádlott a pénzt a zsebébe tette, a ruhákat egy szemeteszacskóba, és elhelyezte azt a szaunában a munkaideje végeztéig. A vádlott délután a készpénzzel és a ruhaneműkkel távozott a munkahelyéről, majd az eurot forintra beváltotta, a ruhákat pedig kidobta.

A bűncselekmény elkövetési értéke 63.389 Ft, mely nem térült meg.

Az ítélet jogerős.

(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2018. december 21.

312 óra közmunka az ítélet a zászlórúdra fújt feliratért

Gyorsított eljárásban közérdekű munkára ítélték rongálás miatt azt a férfit, aki a napokban egy demontráció során fekete festéket fújt a Kossuth téri országzászlóra – tudatta a Fővárosi Főügyészség pénteken közleményben.