Letöltendő halálos közúti baleset okozásáért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jogerősen egy év tíz hónap végrehajtandó fogházbüntetést kapott az a román férfi, aki az M3-as autópályán figyelmetlenül vezetett, belehajtott az előtte haladó személykocsiba, és ezzel két ember halálát okozta – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője.

Dobó Dénes közölte: a törvényszék ezzel helyben hagyta az első fokon eljáró Hajdúböszörményi Járásbíróság ítéletét, amelyben a férfit három évre a közúti járművezetéstől is eltiltották.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 33 éves férfi 2018. május 25-én este az M3-as autópályán Budapest felől Nyíregyháza irányába közlekedett személygépkocsival. Az autópályán bekapcsolta a sebességtartó automata rendszert, a tempomatot, így folyamatosan 136 kilométer/órás sebességgel haladt a külső forgalmi sávban.

A rádióadások között keresgélt, amikor – az autópálya hajdú-bihari szakaszán – figyelmetlenül belehajtott egy előtte 90-95 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedő autóba. A baleset következtében a vétlen gépjármű hátsó ülésén utazó két ember életét vesztette – áll a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2020. június 16.

Bedrogozva okozott halálos balesetet

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki kábítószer hatása alatt, a megengedett sebességet jócskán túllépve összeütközött egy vétlen autóssal, aki emiatt meghalt – közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden.
2020. október 7.

Halálos balesetet okozott, felfüggesztett szabadságvesztést és eltiltást javasol az ügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2019. július 14-én Székesfehérvár és Zámoly között szabálytalanul előzött, amelynek következtében az egyik sértett a helyszínen életét vesztette, míg a másik maradandó fogyatékosságot szenvedett.