Megkezdte működését a Csornai Járásbíróság


Mintegy 45 év után újra működik a járásbíróság Csornán.


A Csornai Járásbíróság illetékességi területe a Csornai, valamint a Kapuvári Járás egyes településeiből tevődik össze, és a térségben élő mintegy 60.000 állampolgár bírósági ügyeinek intézésére terjed ki.

Az egyelőre ideiglenes ügyfélközpontként szolgáló, Csorna, Soproni út 73. szám alatti épületben helyet kapott egy tárgyalóterem és egy kezelőiroda, ahol személyes ügyfélfogadásra, iratbetekintésre és a bírósági ügyfélsegítő szolgáltatás igénybevételére van lehetőség. Az ügyfelek személyes jelenlétét igénylő ítélkezési tevékenység jelenleg még Győrben, az Árpád út 2. szám alatti bírósági épületben zajlik.

Az ideiglenes helyszín kivitelezési munkálatait, valamint a beléptetéshez szükséges biztonságtechnikai berendezések beszerzését az Országos Bírósági Hivatal, a bútorok és az informatikai eszközök beszerzését és telepítését a Győri Törvényszék bonyolította le.

A Csornai Járásbíróság végleges elhelyezésére az egykori, 1976 végéig működő bírósági épület felújítását követően kerül sor, mely beruházást a Kormány 2021 decemberében nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítette.

A Csornai Járásbíróság elérhetőségei ide kattintva tekinthetők meg.

(birosag.hu)
Kapcsolódó cikkek

2022. május 16.

Home office: milyen költségtérítés jár?

A home office elterjedése sok egyéb mellett kihat a munkáltató által, a munkába járással kapcsolatban megtéríthető költségekre is, így a Niveus Consulting Group azt járja körül, hogy a távmunkában (home office) dolgozó munkavállalóknak lehet-e, kell-e adni költségtérítést a munkába járáshoz kapcsolódóan, illetve ennek milyen adóterhe van.

2022. május 16.

Miniszterelnököt választ az Országgyűlés

A képviselők ötödik alkalommal választhatják Magyarország miniszterelnökévé Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, a Fidesz-KDNP-listavezetőjét az államfő javaslatára.