Négy év járt a halált okozó testi sértésért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nyíregyházi Törvényszék 2018. október 19-én halált okozó testi sértés bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte B. B. vádlottat.

A tényállás szerint a vádlott 2014. december 3-án egy szabolcsi községben lévő presszóban italozott, ahol szóváltásba keveredett az ott tartózkodó sértettel. A kölcsönös kiabálás közben a vádlott ököllel arcon ütötte a sértettet, aki hanyatt esett és fejét bevágta a térkövezett talajba. Az ütés következtében elvesztette az eszméletét, kórházba szállították, ahol hét nap múlva elhalálozott. Az eset után a vádlott a helyszínről segítségnyújtás nélkül eltávozott, a mentők és a rendőrök kiérkezését sem várta meg.
Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a börtönbüntetés enyhítése végett.
(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 26.

Húsz évi pereskedés után került vissza két értékes műtárgy egy zsidó vállalkozó leszármazottjához Horvátországban

Húsz évi pereskedés után került vissza egy 18. és egy 19. századi francia festő egy-egy értékes műve Andrew Reichsman Egyesült Államokban élő filmproducerhez, akinek zsidó felmenőit 1941-ben az usztasák vezette Független Horvát Állam (NDH) deportálta, vagyonukat pedig elkobozta – írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn.