Négy év járt a halált okozó testi sértésért

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. október 19.
Címkék:
Rovat:
A Nyíregyházi Törvényszék 2018. október 19-én halált okozó testi sértés bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte B. B. vádlottat.

A tényállás szerint a vádlott 2014. december 3-án egy szabolcsi községben lévő presszóban italozott, ahol szóváltásba keveredett az ott tartózkodó sértettel. A kölcsönös kiabálás közben a vádlott ököllel arcon ütötte a sértettet, aki hanyatt esett és fejét bevágta a térkövezett talajba. Az ütés következtében elvesztette az eszméletét, kórházba szállították, ahol hét nap múlva elhalálozott. Az eset után a vádlott a helyszínről segítségnyújtás nélkül eltávozott, a mentők és a rendőrök kiérkezését sem várta meg.
Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a börtönbüntetés enyhítése végett.
(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Nem sért uniós jogot az adós ellen indítható végrehajtás
2019. szeptember 19.

Nem ütközik uniós jogba a magyarországi fogyasztói hitelszerződéseknek az a kikötése, amely szerint az adós tartozásának összegét a pénzintézet egyoldalú nyilatkozata állapítja meg, és erről közjegyzői okirat állíttatható ki - közölte döntését az Európai Unió bírósága.

Laura Codruta Kövesi vezetheti az európai ügyészséget
2019. szeptember 19.

Megszavazták a román Laura Codruta Kövesi európai főügyészi kinevezésének támogatását az európai uniós tagországok kormányainak képviselői, így már gyakorlatilag biztosra vehető, hogy ő lesz a hamarosan felálló intézmény első vezetője.