Napi

Szeptembertől változik a szövetkezeti törvény

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. augusztus 15.
Rovat:

Szeptember 1-jén lép hatályba a szövetkezeti törvény és a Munka Törvénykönyve már korábban elfogadott módosítása, emiatt módosítani kellaz iskolaszövetkezetekkel szerződött diákok munkaszerződéseit, az új szerződéseket pedig már az új szabályok szerint kell megkötni.

MNB: önkéntes szerződésmódosítással százezreket spórolhatnak a volt árfolyamgátasok

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. augusztus 15.
Rovat:

Az elszámolás és a forintosítás az árfolyamgátas ügyfelek tartozását és kamatszintjét is csökkentette, ugyanakkor az eredeti árfolyamgátas szerződési periódust követően – törvényi rendelkezések szerint – akár 15 százalékkal is emelkedhetnek a törlesztőrészletek. Az MNB ezért közleményben hívja fel a (volt) árfolyamgátas jelzáloghiteles fogyasztók figyelmét arra, hogy magasabb törlesztőrészlet önkéntes vállalásával jelentős későbbi terhektől mentesülhetnek.

Unokázós csalók ellen emeltek vádat

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. augusztus 12.
Rovat:

Vádat emeltek öt “unokázó csaló” ellen, akik 2014 májusában, majd 2015 május-júniusában Budapesten idős sértettektől csaltak ki esetenként több millió forintot vagy ékszereket – közölte Fürcht Pál, a Fővárosi Főügyészség megbízott főügyész-helyettese. 

Zsolnay: megszűnt a felszámolás

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. augusztus 10.
Rovat:

Soron kívül megszüntette a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. elleni felszámolási eljárást a Zalaegerszegi Törvényszék – tudatta a cég szerdán az MTI-vel.