Polt: kiváló munkát végzett az ügyészségi


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A válságok és az új kihívásokhoz való alkalmazkodás éve volt 2022 – mondta kedden közzétett karácsonyi videóüzenetében a legfőbb ügyész.

Polt Péter rámutatott arra, hogy a pandémia után új kihívást jelentett az orosz-ukrán háború és az energia-, illetve a gazdasági világválság. Az ügyészségnek különös figyelmet kell fordítania a polgárok jogaira és az állami intézményrendszer megfelelő működésének garantálására – hangsúlyozta.

Az adatok azt mutatják, hogy „a nehézségek ellenére az ügyészi szakmai munkát idén is magas színvonalon, kiváló eredményekkel végeztük” – mondta a legfőbb ügyész. Közlése szerint az ügyészség sikeresen alkalmazkodott a körülményekhez, valódi, minőségi munkát végez, képes az új kihívások gyors kezelésre.

A drasztikus energiaár-emelkedés miatt az ügyészség is arra kényszerült, hogy épületeket zárjon be, takarékossági intézkedéseket vezessen be a téli hónapokra, ezek azonban nem hátráltatják a munkát – mondta.

A hagyományos ügyészségi feladatok mellett az idén az uniós tárgyalásokból fakadó elvárásoknak is meg kellett felelni. Az Országgyűlés módosította a büntetőeljárási törvényt, „kiegészítő pótmagánváddal kívánja növelni a korrupció, valamint a közvagyon és az uniós pénzek jogszerű felhasználását sértő cselekmények elleni fellépés hatékonyságát” – fogalmazott Polt Péter. A vádhatóság gyorsan megteremtette az új eljárási forma működtetésének feltételeit – fűzte hozzá.

Az elmúlt évben fokoztuk az ügyészség innovációs törekvéseit is – mondta Polt Péter.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 16.

Euronews: Párhuzamos EU-elnökséget hirdettek a civilek

Az ősszel a hazai civil szervezetek hét konferenciát rendeznek majd, többek között az erdők helyzetéről, egy akkumulátorstratégia kidolgozásáról és a romák integrációjáról – írja az Euronews.