Bejegyzések a ‘Polt Péter’ címkével ellátva

Támogatta az Igazságügyi Bizottság a bírói illetményemelést

12 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, egy tartózkodás mellett megszavazta az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága azt a részletes vitát lezáró módosító javaslatot, amely a bírák és az ügyészek illetményrendezését teszi lehetővé.

Érdemben nő a bírák, ügyészek fizetése

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. november 20.
Címkék: , , , , ,
Rovat:

A kormány három részletben emeli a bírák és az ügyészek illetményét: január 1-jétől a bírák átlagosan 32 százalékos, az ügyészek 21 százalékos illetményemelésben részesülnek, majd 2021-ben és 2022-ben 12, illetve 13 százalékos emelésben - jelentette be Varga Judit igazságügyi miniszter.

Polt Péter kitüntette Handó Tündét

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. június 11.
Címkék: ,
Rovat:

Az Ügyészség Napja alkalmából 2019. június 11-én legfőbb ügyészségi ünnepséget rendeztek az Igazságügyi Palota dísztermében. Az eseményen dr. Polt Péter Legfőbb Ügyész Pro Cooperatione Emlékérmet adományozott dr. Handó Tündének, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének.

Polt: fontos az ügyészség és az Ab együttműködése

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. június 11.
Címkék:
Rovat:

Az ügyészség és az Alkotmánybíróság (Ab) együttműködése az egyik záloga annak, hogy Magyarország jogállamként működhet - mondta a legfőbb ügyész az ügyészek napja alkalmából Budapesten tartott ünnepségen kedden.