Rendőröket hívtak ki verekedni, pénzbírság lett a vége

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. január 14.
Címkék: ,
Rovat:
A Nyíregyházi Járásbíróság 2020. január 13-án rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt pénzbírságot szabott ki I. rendű G.R. és II. rendű B.Sz. eljárás alá vont személyekkel szemben.

A tényállás szerint 2020. január 11-én a késő esti órákban rendőrjárőrök jelentek meg egy Szabolcs megyei ingatlannál, mert előzetes bejelentés szerint egy 30 fős társaság be akart menni a lakóházba. Később a rendőrök ismét megjelentek a fenti helyszínen, ahol akkor már csak 10-15 fő tartózkodott. Az ott lévők nehezményezték a rendőri intézkedést, közülük az erősen ittas állapotban lévő G.R. és B.Sz. eljárás alá vont személyek trágár szavakkal verekedésre hívták ki a rendőröket. A két férfi csak a velük szemben alkalmazott rendőri intézkedés megtétele után hagyott fel támadó magatartásával.

A bírósági tárgyaláson az elkövetők beismerték, megbánták tettüket.

A két férfit a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették és 72 órán belül bíróság elé állították, így gyorsított eljárás keretében bírálta el az ügyet a bíróság.

A végzés jogerős.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Pénzbüntetésre ítélték a verekedő focistát
2019. szeptember 4.

Nem érte be a játékvezető ítéletével, megrúgta és megütötte a szabálytalankodó ellenfelét, garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.