Saját édesanyját rabolta ki, őrizetbe vették

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. augusztus 13.
Címkék: ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bíróság megítélése szerint fennáll az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye. A végzés nem jogerős.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint 2018. augusztus 8-án háromezer forintért rabolhatta ki édesanyját.

A gyanúsított pénzt kért édesanyjától, aki ennek a kérésnek nem tett eleget. A férfi ekkor erőszakkal belenyúlt édesanyja ruházatába, ahonnan készpénzt vett ki, majd további erőszakot alkalmazott, hogy a még nála lévő pénz a földre essen. A földre hulló aprópénzt a gyanúsított összeszedte, majd elmenekült a helyszínről.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne, figyelemmel arra, hogy bűnösségének megállapítása esetén vele szemben 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az is feltehető, hogy a büntetett előéletű, jövedelemmel nem rendelkező férfi szabadlábon hagyása esetén hasonló jellegű bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a gyanúsított és védője fellebbezhet.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Külföldi cégrészesedés: a tranzakciók nagy része érintett lehet
2020. május 29.

2020. május 26-án a Kormány elfogadta a 227/2020. (V.25.) sz. Kormányendeletet, ami 2020. december 31. napjáig új hatósági bejelentési kötelezettséget határozott meg az úgynevezett stratégiai társaságokban történő bizonyos részesedés és egyéb jogosultság szerzésére vonatkozó, illetve egyéb, külföldi vagy külföldi hátterű cégek által megvalósított tranzakciókkal kapcsolatban, hívja fel a figyelmet a Baker Mckenzie budapesti irodájának társasági jog és vállalatfelvásárlási csoportja.