Saját édesanyját rabolta ki, őrizetbe vették

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. augusztus 13.
Címkék: ,
Rovat:
A bíróság megítélése szerint fennáll az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye. A végzés nem jogerős.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint 2018. augusztus 8-án háromezer forintért rabolhatta ki édesanyját.

A gyanúsított pénzt kért édesanyjától, aki ennek a kérésnek nem tett eleget. A férfi ekkor erőszakkal belenyúlt édesanyja ruházatába, ahonnan készpénzt vett ki, majd további erőszakot alkalmazott, hogy a még nála lévő pénz a földre essen. A földre hulló aprópénzt a gyanúsított összeszedte, majd elmenekült a helyszínről.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne, figyelemmel arra, hogy bűnösségének megállapítása esetén vele szemben 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az is feltehető, hogy a büntetett előéletű, jövedelemmel nem rendelkező férfi szabadlábon hagyása esetén hasonló jellegű bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a gyanúsított és védője fellebbezhet.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Ellenőröket fenyegetett egy hévízi vendéglős
2019. január 23.

Hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emeltek egy hévízi vendéglős ellen, aki egy fogyasztóvédelmi ellenőrzéskor megfenyegette a hatóság munkatársait - közölte a Zala Megyei Főügyészség szerdán.

Harminc liter ginát találtak két férfinél
2019. január 23.

Kábítószer-kereskedelem bűntettével vádol két váci férfit a járási ügyészség - közölte Szabó Ferenc, Pest megye főügyésze szerdán. A lefoglalt drogok - nagyrészt úgynevezett gina - több ezer adagra elegendő mennyiséget képviselnek.

Óriási uniós bírság a MasterCardnak
2019. január 23.

Az Európai Bizottság 570 millió 566 ezer euró (mintegy 183 milliárd forint) bírságot szabott ki a MasterCard amerikai kártyakibocsátó vállalatra az unió versenyjogi előírásainak megsértése miatt - közölte Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős biztos.

EuB: uniós jogot sért egy osztrák munkaügyi szabályozás
2019. január 22.

Az európai uniós jogot sérti, és valláson alapuló hátrányos megkülönböztetésnek minősül, hogy Ausztriában nagypénteken csak azoknak a munkavállalóknak biztosítanak fizetett munkaszüneti napot, akik bizonyos egyházakhoz tartoznak - közölte döntését az Európai Unió Bírósága hétfőn.

Elhanyagolta fertőzött gyermekét a zalai pár
2019. január 22.

Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat Zalában egy élettársai kapcsolatban élő pár ellen, mert éveken keresztül elhanyagolták gyermekük tőlük kapott szifiliszes fertőzésének kezelését, gyermekeiket pedig iskolába sem járatták - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden.