Saját édesanyját rabolta ki, őrizetbe vették

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. augusztus 13.
Címkék: ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bíróság megítélése szerint fennáll az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye. A végzés nem jogerős.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint 2018. augusztus 8-án háromezer forintért rabolhatta ki édesanyját.

A gyanúsított pénzt kért édesanyjától, aki ennek a kérésnek nem tett eleget. A férfi ekkor erőszakkal belenyúlt édesanyja ruházatába, ahonnan készpénzt vett ki, majd további erőszakot alkalmazott, hogy a még nála lévő pénz a földre essen. A földre hulló aprópénzt a gyanúsított összeszedte, majd elmenekült a helyszínről.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne, figyelemmel arra, hogy bűnösségének megállapítása esetén vele szemben 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az is feltehető, hogy a büntetett előéletű, jövedelemmel nem rendelkező férfi szabadlábon hagyása esetén hasonló jellegű bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a gyanúsított és védője fellebbezhet.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Kendert termesztő testvérpár ellen emeltek vádat
2019. október 18.

Jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt emelt vádat két Nógrád megyei férfi ellen a Balassagyarmati Járási Ügyészség, a testvérek egymás szomszédságában termesztettek kannabiszt - közölte a megyei főügyész pénteken.