Saját édesanyját rabolta ki, őrizetbe vették

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. augusztus 13.
Címkék: ,
Rovat:
A bíróság megítélése szerint fennáll az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye. A végzés nem jogerős.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint 2018. augusztus 8-án háromezer forintért rabolhatta ki édesanyját.

A gyanúsított pénzt kért édesanyjától, aki ennek a kérésnek nem tett eleget. A férfi ekkor erőszakkal belenyúlt édesanyja ruházatába, ahonnan készpénzt vett ki, majd további erőszakot alkalmazott, hogy a még nála lévő pénz a földre essen. A földre hulló aprópénzt a gyanúsított összeszedte, majd elmenekült a helyszínről.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne, figyelemmel arra, hogy bűnösségének megállapítása esetén vele szemben 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az is feltehető, hogy a büntetett előéletű, jövedelemmel nem rendelkező férfi szabadlábon hagyása esetén hasonló jellegű bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a gyanúsított és védője fellebbezhet.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Handó: meghatározó a bíróságok szerepe
2019. március 22.

Handó: meghatározó a bíróságok szerepe

A kaposvári önkormányzat és a hivatásrendek helyi szervezetei által 27. alkalommal tartott, Jogi beszélgetések című szakmai konferencia zárónapján Handó Tünde és Darák Péter is beszélt.

Enyhítették a piromániás férfi börtönbüntetését
2019. március 22.

Jogerősen ötről négy évre enyhítette a Pécsi Törvényszék annak a nagykátai férfinak a börtönbüntetését, aki 2017 őszén szalmabálák felgyújtásával mintegy 50 millió forintos kárt okozott Baranyában - közölte a bíróság.

Kihirdették az új keresetlevél nyomtatvány rendeletet
2019. március 22.

Kihirdették az új keresetlevél nyomtatvány rendeletet

Kihirdették március 18-án a polgári perben és a közigazgatási bírósági eljárásban alkalmazandó nyomtatványokról szóló 6/2019. (III. 18.) IM rendelet az Országos Bírósági Hivatal és az Igazságügyi Minisztérium hónapokon át tartó együttműködésének köszönhetően. Az új rendelet 2019. április 2-án lép hatályba.