Tilos az összbírói értekezlet megtartása, rendszeresen szellőztetni kell a tárgyalótermeket Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb szabályokat hoztak a bíróságokkal kapcsolatban a veszélyhelyzet kihirdetése miatt.

Az újabb veszélyhelyzet elrendelésére tekintettel a 147.SZ/2020. (XI. 11.) OBHE határozattal a tavaszi szabályozáshoz hasonlóan ismét megtiltották az összbírói értekezletek megtartását november 12-től. A már kitűzött értekezletek elhalasztásáról az illetékes bírósági elnöknek kell rendelkeznie haladéktalanul.

A fertőzésveszély csökkentését hivatott segíteni a 148.SZ/2020. (XI. 17.) OBHE határozat előírásai, melyek alapján az ítélőtáblákon, törvényszékeken, járásbíróságokon és a kerületi bíróságokon november 18-tól valamennyi tárgyalás, ülés, előkészítő ülés, nyilvános ülés, személyes meghallgatás, illetve az ügyfélfogadás során a tárgyalótermeket és az ügyfélfogadó helyiségeket rendszeresen, legalább 40 percenként ismételt, 5 perc időtartamban ki kell szellőztetni. Az átszellőztetés során az érintett helyiségben kizárólag a bíróság tagjai tartózkodhatnak.


Kapcsolódó cikkek

2022. május 18.

Nőtt az alkuképesség a használt házaknál

Az első negyedévben a használt házak árából országos szinten átlagosan 8,7 százalékot engedtek az eladók, míg tavaly az alku mértéke ebben a kategóriában 8,2 százalék volt. A tégla és a panel lakásoknál azonban az árengedmény mértéke csökkent – közölte az Otthon Centrum.